Keukengerei

Blikopener

Het is altijd aan te bevelen om wat eten in blik op voorraad te hebben. Je hebt niet altijd de gelegenheid om verse boodschappen te halen, en soms ben je gewoon een beetje laat of laten we het maar eerlijk zeggen een beetje lui. Niks mis mee. Eten uit blik is vaak heel erg gezond. Dit in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Vaak worden de groenten die in een blik of pot gedaan worden vers van het land direct geblancheerd en onmiddellijk in een blik of in een pot gedaan. Een pot is natuurlijk makkelijk. Daar zit een deksel op die er gewoon af kan draaien. Maar voor het openen van een blik heb je vaak een blikopener nodig. Tegenwoordig zitten er op veel blikjes wel van die lipjes zoals je dat ook hebt bij bijvoorbeeld een blikje cola, maar dat is zeker niet bij alle blikken het geval. Als je dus uit je werk komt en je maag rommelt van de honger en je denkt: “Ik heb nog lekker een blik met bonen of groenten in huis”, dan is het wel zo fijn als je het blik ook echt open kan krijgen. En daarvoor heb je dus een blikopener nodig.

Pollepel

Een pollepel is een lepel met een lange steel eraan. Je gebruikt deze lepel om een soep of saus mee te roeren. Het is belangrijk om zo’n lepel te hebben omdat het niet zo verstandig is om met een gewone lepel in je pan te gaan roeren. Als je met een gewone lepel in je pan roert, kun je de pan namelijk beschadigen. Aan een pollepel zit ook een lange steel zodat je hand vrij ver bij de hete soep of saus vandaan is waardoor je ook niet snel verbrand. Onmisbaar dus.

Spaghettilepel

Een spaghettilepel is een lepel met een aantal haakjes er aan waarmee je spaghetti kunt scheppen uit een pan. De lepel is zo gemaakt dat je er makkelijk slierten mee uit een pan kunt halen zonder dat deze weer van de lepel afglijden. Soms wordt de spaghetti lepel ook gebruikt om bijvoorbeeld sperziebonen mee uit een pan te pakken.

Honinglepel

Een honinglepel is een lepel van hout met een bolle kop. In de kop zitten sleuven gevreesd. Door de honinglepel in de pot te stoppen, vullen de sleuven zich met honing. Al draaiend haal je de lepel uit de pot en kun je op een unieke, draaiende manier de juiste hoeveelheid honing doseren die je wil eten. Een honinglepel is een ware uitkomst en voorkomt een hoop geklieder in je keuken.