Moderne keuken

Voorheen was wit echt dé standaardkleur voor een keuken, inmiddels is ook grijs hierbij gekomen. Waar dit eerder een trend was, kan je grijs inmiddels wel zien als een tijdloze kleur. Dat snappen we ook wel, je kan immers alle kanten op met grijs. Deze mogelijkheden zorgen er dan ook voor dat deze kleur zo populair is. Wil je graag weten hoe jij grijs kunt toepassen in je nieuwe keuken? Lees dan snel verder!

Verschillende soorten grijs

Er zijn talloze soorten grijstinten, ook fronten en werkbladen zijn vaak in verschillende kleuren grijs verkrijgbaar. Elke grijstint heeft weer zijn eigen uitstraling en sfeer. Als je al zeker weet dat je voor een grijze keuken wilt gaan, bedenk dan goed welke uitstraling je nieuwe keuken moet krijgen. Zo zorgen donkergrijze fronten vaak voor een strakke uitstraling, maar lichtgrijze fronten juist voor een tijdloze sfeer. Daarnaast kun je bij fronten vaak kiezen voor een hoogglans of matte afwerking. Een mat grijsfront geeft weer een hele andere uitstraling dan hoogglans.

Grijstinten combineren

Je kan grijs natuurlijk combineren met andere kleuren, maar je kan ook een combinatie maken tussen verschillende grijstinten. Zo zien we bijvoorbeeld dat er gekozen wordt voor een combinatie van betonlook fronten en een grijs werkblad. Door verschillende tinten en materialen te combineren, creëer je een contrast. Naast dat een contrast in de keuken vaak heel mooi is, zorgt het er ook voor dat je keuken ruimtelijker oogt.

Grijs combineren met andere kleuren

Wil je liever niet een volledig grijze keuken? Combineer grijs dan met andere kleuren. Het grote voordeel van grijs is, dat je het met vrijwel alle kleuren kunt combineren. Je kan dus voor een tijdloze combinatie gaan met wit, maar ook voor een wat gewaagdere combinatie met een fellere kleur zoals groen. Je kan grijstinten daarnaast ook goed combineren met verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor grijze fronten gecombineerd met een marmerlook werkblad, waardoor er een luxe uitstraling ontstaat. Maar we zien ook geregeld grijs in combinatie met houtlook, hierdoor creëer je dan juist weer een landelijke keuken. De mogelijkheden met grijs zijn dus vrijwel eindeloos. Hierdoor kan je de keukenstijl creëren die perfect bij je past.

De laatste keukentrends

Bij Kitchen4All bieden we de meest actuele keukentrends. We zorgen dat we altijd up to date zijn met de laatste trends en ontwikkelingen. Daarnaast hebben we keukens in alle stijlen en voor alle budgetten. Er is dus altijd wel een keuken die bij jou en jouw wensen en behoeften past. Wil je graag advies ontvangen over het inrichten van je nieuwe keuken? Maak dan een afspraak via kitchen4all.nl bij een van onze winkels en kom langs.