Bar in keuken

Heb je er wel eens over nagedacht een bar in je keuken te plaatsen? Op deze manier breid je je keuken op een creatieve manier uit en pimp je je keuken ook nog eens op! Wees creatief en onderscheid je van de mensen met een standaard keuken door een eigen bar in je keuken te (laten) maken. Dit is je kans!

Een leuk idee voor je keuken

Mocht je überhaupt nog inspiratie nodig hebben voor een bar in je keuken, bijvoorbeeld als je een nieuwe keuken gaat plaatsen, dan kun je altijd eens op Pinterest kijken voor inspiratie. Wedden dat je na een aantal foto’s bruist van de ideeën? Het is ook mogelijk om bepaalde filters aan te zetten; op die manier krijg je echt de afbeeldingen die passen bij jouw wensen, eisen en smaak. Natuurlijk kun je er ook eens een architect naar laten kijken om tot meerdere ideeën te komen en stijlen naast elkaar te zetten. Een ander komt altijd met nieuwe en verhelderende inzichten die je anders zelf nooit had bedacht. Mocht je nu echt geen zin hebben in een verbouwing van je keuken, denk dan eens na over een keukenuitbreiding: door een apart deel aan je werkblad te bevestigen, heb je snel en zonder te veel gedoe jouw gewenste bar in de keuken. Deze verlening kan ruimtebesparend werken voor je en daarmee is het de ideale oplossing als je niet veel ruimte hebt. Door het plaatsen van een bar in je keuken en je woont bijvoorbeeld alleen of samen met je partner, hoef je geen eetkamertafel meer neer te zetten. Dat bespaart heel wat ruimte en ook nog eens een hoop geld dat je voor andere leuke dingen kunt gebruiken.

Voordelen van een bar in de keuken

Als je genoeg ruimte over hebt in je keuken, dan moet je zeker een bar in je keuken laten plaatsen. Echter hoef je niet eens een groot huis te hebben, het kan ook praktisch zijn als je single bent en een kleine woning hebt. Het is ontzettend gezellig om een aantal mensen uit te nodigen en deze te ontvangen en eerst een drankje te drinken aan de bar, of er samen te lunchen of te dineren. Het is ook leuk dat mensen gezellig met je kunnen kletsen aan de bar als jij bijvoorbeeld staat te koken.

Natuurlijk mag decoratie en aankleding niet ontbreken. Maak het geheel af met bijpassende accessoires, mooie verlichting en andere prullaria, maar pas op dat je het niet te vol maakt, dan oogt je toch al niet ruime keuken snel weer aan de kleine kant.