Keuken

Een nieuwe woning vraagt om een nieuwe keuken! Maar ook als je geen nieuwe woning hebt kan je op een gegeven moment op een punt terecht komen waarbij je toe bent aan een nieuwe keuken. Het is niet altijd even gemakkelijk om een keuken te vinden die precies bij jou en bij je huis past. Gelukkig zijn er wel veel mogelijkheden te bedenken om een keuken helemaal naar eigen smaak in te richten en kan je vaak een keuken geheel zelf samenstellen. Dat wil zeggen het kiezen van de eigen gewenste indeling, de kleur van de kasten, de kleur en het materiaal van het aanrechtblad, de apparaten, de beschikbare ruimt et cetera. Ook staan vaak de adviseurs van de desbetreffende keukenzaak voor je klaar om je te helpen met het maken van een ontwerp voor een passende keuken die ook nog helemaal aansluit op het budget dat je voor ogen hebt.

Woonkeuken en bijkeuken

Voordat je een keuken gaat uitkiezen ben je misschien wel benieuwd naar de nieuwe keukentrends van 2020 die je zeker kunt gebruiken in het maken van een keuze voor jouw eigen nieuwe keuken. Een van de meest bekende trends is het gebruik maken van een woonkeuken. Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezelligheid en vaak wordt er veel tijd doorgebracht in een keuken. Hoe leuk is het dan als deze dicht bij de woonkamer is en je ook nog steeds in contact staat met de woonkamer terwijl je lekker aan het kokkerellen bent? Naast de woonkeuken zijn er meerdere trends terug te zien in de keukenbranche. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een bijkeuken. Het geeft je net even wat meer ruimte en je kunt hier bijvoorbeeld ook je wasmachine en de droger plaatsen en eventueel een extra kraan om je handen te wassen als je in de tuin hebt gewerkt.

Inductie in plaats van gas

Ook wordt er in een keuken steeds vaker gebruik gemaakt van inductie in plaats van dat er gebruik wordt gemaakt van gas. Dat heeft ook grotendeels te maken met de trend duurzaamheid die er heerst en de eventuele plannen van de overheid om het gehele land over een aantal jaren geheel op elektriciteit te laten koken. Mensen denken vaak vooruit en dat is ook zeker slim om te doen. Inductie kost dan net wel even wat meer, maar brengt je ook weer veer voordelen die je niet hebt wanneer je met gas kookt.