Kind keuken

Als je kleine kinderen hebt die gezellig bij je in de keuken rondlopen is het natuurlijk van belang dat dit veilig gebeurt. In een ogenblik dat je even niet oplet kunnen ze zomaar een lade opentrekken, waarin misschien een scherp mes of een schaar ligt. Ook kunnen ze natuurlijk makkelijk op een stoel klimmen in een pan met heet water of het avondeten over zich heen trekken. Er zijn verschillende manieren om je keuken zo in te richten dat het voor kinderen veilig is en jij zelf gewoon met een gerust hart in de keuken kunt zijn, en eventueel ook eventjes naar de woonkamer kunt lopen.

Lades

Met name voor lades er zijn allerlei verschillende oplossingen het belangrijkste dat je kunt doen is klemmetjes kopen die je aan de binnenkant van de lade kunt bevestigen, waardoor kleine kinderen de lade niet open kunnen trekken. Een volwassene kan het wel, want als je het klemmetje met één vinger in duwt terwijl je de lade opentrekt.

Kookplaat

Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van op vuur en of infrarood te koken op inductie. Dit zorgt ervoor dat op het moment dat de pan van de warmtebron af is, de hitte vrijwel direct verdwijnt.

Prullenbak

Het is ook belangrijk dat je oppassen met wat je weggooit. Voor je het weet heeft je kind de prullenbak opengedaan en wil hij nog even een lekker Zoeken of er nog iets leuks in de prullenbak te vinden is. Als je iets hebt laten vallen bijvoorbeeld een glas of iets anders scherps, dan zit je kindje voordat je het doorhebt met zijn of haar handje in het scherpe voorwerp. Gooi daarom dus altijd scherpe voorwerpen direct buiten in de vuilnisbak weg . Of pak het eerst goed in voordat je het in de prullenbak gooit.

Messenblok

Zorg dat je het messenblok zo ver mogelijk op het aanrecht hebt staan in een hoek waar het kindje niet bij kan komen.

Ladenkasten aan de muur verankeren

Als je een losse ladekast hebt gekocht, is het belangrijk dat je deze verankert aan de muur. Dit geldt natuurlijk eigenlijk niet alleen voor ladekasten in de keuken maar voor ladekasten in je hele huis. Je peuter zal niet de eerste zijn die een lade of meerdere lades tegelijkertijd opentrekt en de hele ladekast over zich heen krijgt. Het is erg genoeg maar, er zijn zelfs kinderen overleden aan het opentrekken van lades van ladekasten. Zeker een ladekast in de keuken waar misschien servies in staat of bestek in ligt, wil je absoluut niet over je kindje heen laten vallen.