Mooie badkamer

Een mooie badkamer is een oase in je huis. Je komt er tot rust, ontspant en neemt de tijd voor een verwenmoment. Na de keuken is de badkamer de meest populaire ruimte om te verbouwen of te vernieuwen. Mensen met een ligbad, regendouche, natuurstenen muren en vloerverwarming zullen het beamen, een mooie en compleet uitgevoerde badkamer voelt als een eigen Spa. Toch nemen mensen meer tijd voor keuken inspiratie dan voor het shoppen naar een nieuwe badkamer. Doe toch maar wel. Maar waar begin je als je een nieuwe badkamer aan gaat schaffen? Bij het begin! Kijk goed rond bij badkamerspecialisten en probeer je voor te stellen hoe de badkamer er uiteindelijk uit gaat zien. Het is een flinke uitgave die je misschien eens per tien jaar doet, zorg er dus voor dat je zeker weet dat dit de droombadkamer is waar je nog jarenlang plezier van gaat hebben. Een deel van de voorpret is het ontwerpen van de badkamer. Waar komt het ligbad? Waar de douche? Waar de wastafels? Waar het toilet? Welke tegels op de vloer en welke tegen de wand? Maar vergeet ook de kasten en de verlichting niet. Alle elementen bij elkaar maken dat jij straks uit alle badkamers de perfecte voor jou kiest.

1. Doe zoveel mogelijk zelf

Bepaal een budget en probeer daar zoveel mogelijk bij in de buurt te blijven. Er zijn dingen die je moet aanschaffen dus die komen bovenaan het lijstje. Denk hierbij aan de nieuwe badkamer zelf en kosten voor de verbouwing. Een vuistregel is dat het materiaal voor de nieuwe badkamer net zoveel kost als de verbouwing en installatie zelf. Als je handig bent wil je wellicht veel zelf doen, maar de meeste mensen kiezen voor een professionele installateur. Maar zelfs dan kun je kosten besparen door dingen zelf te doen. Het slopen van de oude badkamer en het afvoeren van het puin bijvoorbeeld.

2. Meten is weten

Meet je badkamer op en probeer je in te beelden wat de meest ideale indeling is. Iemand van de badkamerspecialist helpt je daar graag bij. Als je niet genoeg ruimte hebt kun je overwegen om je badkamer uit te breken en zo groter te maken. Let wel op dat je dan meer budget nodig hebt. Het kan ook zijn dat het aantal vierkante meters dat je tot je beschikking hebt je dwingt om keuzes te maken. Bedenk dan wat je echt nodig hebt om een fijne badkamer te realiseren. Als je twee wastafels had bedacht kun je misschien volstaan met een grote wastafel.

3. Veiligheid voor alles

Elk jaar gebeuren er ongelukken in de badkamer. Het is er vaak glad omdat er tegels liggen. En er wordt gebruik gemaakt van elektrische apparaten in een vochtige ruimte. Zorg daarom dat je oog hebt voor de veiligheid. Gebruik bijvoorbeeld tegels met een ribbeltje die je blote voeten houvast geven, installeer handgrepen om uit bad te klimmen en laat elektra aansluiten door een professionele elektricien. En zo zijn er nog wel een paar dingen te noemen die de veiligheid voor iedereen die de badkamer gebruikt te verhogen.