Badkamer bad

Siliconenkit is één van de vele kitsoorten die wij kennen. Het gebruik van siliconenkit brengt vele voordelen met zich mee. Als je gebruikt maakt van siliconenkit, dan is het belangrijk om de juiste soort te gebruiken en het vervolgens op de juiste manier aan te brengen. Wij vertellen jou graag meer over het siliconenkit. Lees snel verder en ontdek meer.

Vele voordelen

Het siliconenkit zorgt ervoor dat gaten en kieren gevuld kunnen worden. Door middel van het siliconenkit wordt de ruimte opgevuld. Het siliconenkit is enorm elastisch en zet na het gebruik ook. Het siliconenkit is dus te gebruiken bij veel verschillende materialen. Bij warmte en kou kunnen materialen krimpen en uitzetten. Voor het siliconenkit is dat geen enkel probleem. Het tweede voordeel is de waterbestendigheid van het siliconenkit. De naden en randen in de badkamer kunnen worden afgewerkt met siliconenkit. Op deze manier kan er geen vocht in de naden en randen komen. Hierdoor voorkom je lekkage en andere problemen.

Kies het juiste kitsoort

Het siliconenkit kan perfect worden gebruikt in vochtige ruimtes, denk hierbij aan de keuken en de badkamer. Een aantal voegen in de woning werken weinig, je kunt er dan voor kiezen om acrylaatkit te gebruiken. Acrylaatkit kan prima tegen warmte en is overschilderbaar. Werken de kieren helemaal niet? Dan kun je er zelfs voor kiezen om butyleenkit te gebruiken. Bij de keuze van jouw kitsoort is de hechting enorm belangrijk. Het siliconenkit hecht gemakkelijk op gladde ondergronden zoals glas en tegels.

Het aanbrengen van kit

Doe de koker van jouw kitsoort in de kitspuit. Door middel van een kitspuit kan je namelijk gemakkelijk en nauwkeurig het kit aanbrengen. Op de verpakking te openen, snijd je het voorste stukje van de koker af, zodat er een opening wordt gecreëerd. Maak vervolgens de plek waar jij gaat kitten goed schoon; zorg dat al het stof en vet verwijderd is van de plek. Ga jij voor precisie werk? Dan adviseren wij jou om randen af te plakken. Het is van belang om de randen ook weer op tijd te verwijderen. Indien het kit is opgedroogd, kan je de rand lastig verwijderen.