Huis

Je hebt besloten om te gaan verhuizen. De zoektocht naar het huis van je dromen kan beginnen en dus ook de zoektocht naar een nieuwe hypotheek? Heb je nog een aflossingsvrije hypotheek of bankspaarhypotheek en wil je deze hypotheek meenemen naar je nieuwe huis? Dan kan dat vaak! Er zijn wel wat voorwaarden. Zo moet deze hypotheek zijn afgesloten voor 1 januari 2013 en mag je deze hypotheekdelen niet verhogen. Als je toch meer hypotheek nodig hebt dan je had, dan kun je voor dit extra gedeelte een annuïteiten of lineaire hypotheek afsluiten.

Waarom verhuis je?

Als je helemaal happy bent in je huis hoef je ook niet te verhuizen. Er is dus een reden waarom je een ander huis wilt kopen. Misschien is er door gezinsuitbreiding meer ruimte nodig? Of wil je in een beter buurt wonen? Of moet je verhuizen omdat je in een andere stad een baan hebt gevonden? Hoe dan ook, waarschijnlijk is je nieuwe koopwoning duurder dan de woning die je achterlaat. Dus als je de hypotheek die je nu hebt mee kunt verhuizen moet daar waarschijnlijk nog een bedrag bovenop om het nieuwe huis te kunnen kopen. Dit extra hypotheekbedrag moet je dan ook afsluiten bij dezelfde bank.

Wat zijn de opties?

Vergelijk altijd de voorwaarden en maandlasten goed voor je een besluit neemt over je hypotheek en bij welke bank je deze gaat afsluiten. Je zit er immers weer 10, 15, 20 of zelfs 30 jaar aan vast. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je hierbij helpen.