Ruime badkamer

Maak van je badkamer een ruimte waar je iedere dag fris kunt beginnen, of waar je de dag volledig ontspannen afsluit na een warm bad. Om aan deze wens te kunnen voldoen, is het onder meer belangrijk de badkamer ruim te laten ogen. Zo valt de bus met deodorant of sop minder op! Er zijn verschillende manieren om je badkamer groter te laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van grote ramen met kunststoffen kozijnen. Ook de keuze voor een plexiglas afscheiding van Vos Kunststoffen kan het overwegen waard zijn. Hiermee kijk je door de ruimte heen, wat voorkomt dat het al snel te donker wordt. In dit artikel vind je meer inspiratie! 

Grote ramen voor een fraai uitzicht vanuit bad 

Met grote ramen zorg je niet alleen voor voldoende licht in de badkamer. Ook geeft het je mogelijk een fraai uitzicht vanuit je bad of de douche. Dit hangt logischerwijs af van de plek waar je woont. Mocht je in een woonwijk wonen, dan kan glas alsnog wenselijk zijn. Zorg er in dit geval voor dat het glas van een speciale folie wordt voorzien. Het voorkomt dat de overburen bij je badkamer naar binnen kunnen kijken. Je zou ook een dunne plexiglas plaat tegen de ruit aan kunnen plaatsen. 

Tip: door voor een dakkapel in de badkamer te kiezen zorg je niet alleen voor veel meer licht. Ook creëer je met een dakkapel meer ruimte. 

Zorg voor voldoende lampen in de badkamer 

Licht creëer je niet alleen door gebruik te maken van grote ramen. Zorg ook dat er voldoende lampen in de badkamer hangen. Tegenwoordig kiest men vaak voor spotjes in een verlaagd plafond. Het geeft de badkamer een moderne en luxe uitstraling. Naast spotjes kun je ook een lichtsnoer rondom de spiegel monteren. Werk deze mooi weg achter de spiegel! Er zijn spiegels die hier standaard over beschikken. 

Maak gebruik van een grote spiegel 

Niet alleen de badkamer lijkt ruimer met een grote spiegel, ook andere kamers ogen ruimer. Het is niet voor niets, dat vaak wordt aangeraden om een spiegel op te hangen, in de hoek van de kamer te zetten of bijvoorbeeld in klein formaat op een kastje te plaatsen. Met een spiegel kijk je door de ruimte heen. Daarbij komt een spiegel in de badkamer altijd van pas. Je wilt de ruimte hebben om je op te kunnen maken, je haar te kunnen doen, enzovoorts.