Trouwen

Maandenlang ben jij al bezig om allerlei belangrijke voorbereidingen te treffen, maar nu komt de grote dag toch ineens wel heel erg dichtbij. De trouwjurk is geregeld, de ringen zijn besteld en je to-do-lijstje wordt stukje bij beetje steeds korter. En dat is maar goed ook want je wilt natuurlijk wel dat alles ruim op tijd geregeld is en dat je niet op het allerlaatste moment nog van alles moet verzinnen. Daarom is het goed om ook nu alvast na te denken over de aankleding van de trouwlocatie. Wanneer je hier een week voor de bruiloft nog over moet beslissen, ben je eigenlijk al veel te laat. Om je een handje op weg te helpen, hebben wij speciaal voor jou in deze blog twee belangrijke tips gezet voor het aankleden van de trouwlocatie van je bruiloft. Lees snel verder!

Houd het subtiel, overdrijf niet

Veel mensen vinden het leuk om groots uit te pakken tijdens hun bruiloft. De gedachtegang hierachter is dat je (als het goed is) maar één keer in je leven trouwt en dat je er dus best wel iets speciaals van mag maken. Hier zijn we het ook zeker mee eens, want trouwen met de liefde van je leven is niet iets wat je wekelijks doet. Die trouwjurk mag dan ook best wel even iets meer kosten. Wat betreft de aankleding van de trouwlocatie doe je er over het algemeen echter beter aan om het subtiel te houden en niet te overdrijven. Je wilt immers dat jij en jouw geliefde in het middelpunt staan. Wanneer de aankleding too much is, komt de aandacht teveel daar op te liggen. Waar je aan moet denken bij een subtiele aankleding? Denk aan mooie kleine boeketjes bloemen, prachtige drijfkaarsen in een vaas, gekleurde en/of warm witte lichtslingers, een ballonnenboog en slingers.

Zorg dat alles mooi op elkaar is afgestemd

Ben je van plan om te trouwen in een bepaald thema? Zorg er dan voor dat alle decoraties en dergelijke aansluiten op dit specifieke thema. Door alles mooi op elkaar af te stemmen, vormt de aankleding één geheel. Het makkelijkst is om één trouwthema uit te kiezen, zoals bohemian, vintage, een boeren bruiloft, et cetera, waar je de aankleding vervolgens als het ware omheen kunt bouwen. Door één thema in gedachten te houden, is het een stuk eenvoudiger om de juiste decoraties uit te zoeken. Een andere optie is uiteraard om de versiering af te stemmen op de locatie waar je gaat trouwen. Ga je in een kerk trouwen? Dan zal de aankleding er wellicht iets anders uitzien dan wanneer je in de buitenlucht trouwt, zoals op een boerderij bij een boeren bruiloft bijvoorbeeld. Weet je al voor welk thema jullie kiezen?