Hondenvoer

Stress, we hebben er allemaal weleens mee te maken en het is erg vervelend. Jammer genoeg kunnen onze trouwe viervoeters er ook last van hebben maar zij kunnen dit wat moeilijker uiten dan wij. Soms is het lastig om de stress te herkennen bij een hond en laat staan het te verminderen. In deze blog lees je hoe je de stress bij jouw hond kan herkennen en verminderen. 

Stress herkennen bij de hond

Honden kunnen ons helaas niet vertellen wat ze dwars zit en daarom is het handig om te weten hoe je stress kunt herkennen bij jouw hond. Wanneer er stressmomenten zijn zoals veel mensen over de vloer, alleen thuis zijn of spelende kinderen dan kan dit voor korte termijn stress zorgen. Blaffen is vaak een kenmerk wat gepaard gaat met stress maar dit kan ook hele andere oorzaken hebben dus dat is niet echt een goed kenmerk. Waar je wel op kunt letten is: beven, verstoppen, kwijlen of krabben. Honden kunnen ook last hebben van lange termijn stress dit gaat dan vaak gepaard met maag-en darmklachten. 

Wat kun jij doen aan stress?

We weten als geen ander hoe het is om stress te ervaren en dat willen we natuurlijk niet voor onze huisdieren. Maar wat kun je nu doen om de stress te helpen verlichten? Er zijn verschillende manieren maar allereerst moet je nagaan waar de stress vandaan komt en deze punten aanpakken. Wanneer de hond zich bijvoorbeeld last heeft van verlatingsangst, kan je speelgoed kopen om hem bezig te houden. Daarnaast kan je de stress ook verminderen door verschillende middelen. Je kunt er bijvoorbeeld stressverlagend hondenvoer kopen

Adaptil

Een andere optie om stress te verlagen is Adaptil. Adaptil is een kalmeringsmiddel wat gemaakt is van een pheromone dat de moederhond van nature aanmaakt. Het is bewezen dat het een kalmerende werking heeft op zowel pups als volwassen honden. Het product is te verkrijgen in tabletten, een spray, een verdamper of een halsband. Je kunt Adaptil online bestellen.

Kortom, het is belangrijk voor de welzijn van de hond om stress vroegtijdig te herkennen en verminderen zodat de klachten beperkt blijven. We willen natuurlijk niet dat jouw hond langdurige klachten krijgt van de stress die wij voor ze veroorzaken of waar we geen weet van hebben. Probeer het op tijd te herkennen en te verhelpen zodat je altijd een blije viervoeter hebt.