Koude handen

Last van koude handen? Er zijn verschillende oplossingen, waaronder elektrische handschoenen. Elektrische handschoenen werken op basis van een krachtige accu en afhankelijk van het warmte-element wordt de gehele hand verwarmd. Een uitkomst voor koukleumen onder ons, of mensen die de hele winter buiten dienen te werken. Een aanbieder van elektrische handschoenen is Comfort-Producten, het voordeel van deze aanbieder is dat ze een enorm breed assortiment aan elektrische handschoenen aanbieden.

Aanbod: elektrische handschoenen

Het aanbod van elektrische handschoenen, uit het voorbeeld van hierboven, is uiteenlopend van wanten tot aan onder handschoenen. Er zijn elektrische handschoenen met zogenoemd ‘Single Heating’ en ‘Dual Heating’. Laatst genoemd elektrische handschoenen hebben een twee keer zo’n groot verwarmingsoppervlak, waardoor deze elektrische handschoenen per definitie warmer worden. Alle elektrische handschoenen zijn in te stellen in drie verschillende warmtestanden, waardoor je altijd de gewenste temperatuur kan instellen en bijstellen.

Ben je al in het bezit van goede winterhandschoenen? Dan zijn de dunne elektrische handschoenen wellicht een goede optie. Deze ‘Under Gloves’ zijn filterdun en speciaal ontwikkelt om onder je bestaande handschoenen te dragen. Deze zijn er zowel in ‘Single Heating’ als in ‘Dual Heating’ variant. Ook ideaal voor mensen die verplicht werkhandschoenen moeten dragen, daar bieden deze elektrische handschoenen een uitkomst voor. Jouw eigen handschoenen dienen automatisch als isolatielaag, waardoor de warmte niet weg kan.

Temperatuur

Zoals hierboven staat kan je de temperatuur eenvoudig instellen door middel van drie verschillende warmte standen, door middel van een simpele druk op de knop. In optimale condities kunnen de elektrische handschoenen een temperatuur van 68 graden bereiken. Hoe hoger de warmtestand, hoe warmer de elektrische handschoenen worden, maar ook hoe korter de verwarmingsduur. Wil je een hele dag wintersporten of fietsen? Dan is er de mogelijkheid voor een krachtigere accu-pack bij de elektrische handschoenen. Ook kan je ervoor kiezen om een extra accu-pack aan te schaffen, zodat je non-stop kan verwarmen. Dit wordt meestal gekozen door wintersporters, valt te lezen in de reviews. Op de laagste stand verwarmen de elektrische handschoenen op basis van een 2.600 mAh accu zo’n 8 uur. Op hogere standen is dit rond de 2 uur.

Conclusie

Uit onder andere de reviews valt te lezen dat elektrische handschoenen enorm handig zijn tijdens koude dagen, ook voor mensen die lijden aan wintervingers of het syndroom van Raynaud. Ook hobbymatig biedt het een goede uitkomst, voor fietsers, wandelaars, vissers, wintersporters en noem maar op. De isolatiewaarde en de warmtestand gaan altijd hand in hand, het is te vergelijken met de isolatie van een huis. Je kan de kachel hoog opstoken, maar als je de ramen open laat staan heeft de warmteafgifte weinig invloed.