Man met duimen

Wanneer je in een woning woont heb je toch een ketel nodig die ervoor zorgt dat je warm water hebt en energie kunt opwekken. Helaas is het gebruik maken van een cv-ketel helemaal niet zo duurzaam en in het leven waar we tegenwoordig in leven is dit een zeer belangrijk onderdeel en is het een trend dat zich alsmaar aanhoudt. Om toch gebruik te kunnen maken van warm water en energie te kunnen gebruiken zijn er ook andere mogelijkheden, wat betekent dat er alternatieven zijn uitgevonden om een cv-ketel te kunnen vervangen en wel op een duurzame manier bij te dragen aan de samenleving.

Alternatieven: pelletkachel- en ketel

Een van de alternatieven die er mogelijk zijn om een cv-ketel te vervangen is een pelletkachel. Met deze kachel kan je namelijk helemaal zelf de temperatuur in je woning reguleren. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van dit object, maar toch is het nog niet bij veel mensen een bekende mogelijkheid. Het is zonde, want het zijn heel geschikte apparaten om panden te verwarmen op een duurzame wijze en door middel van weinig energiegebruik. Naast een pelletkachel die zorgt voor warme lucht kan je ook nog kiezen om gebruik te maken van een pellet ketel. Deze zorgt niet voor een warme stroming aan lucht, maar deze zorgt er weer voor dat je warm water hebt en een lekkere warme douche kunt nemen.

Zonne-energie en een warmtepomp

Daarnaast heb je natuurlijk de meest bekende vorm van het opwekken van stroom waar je geen cv-ketel voor nodig hebt. Dat gaat namelijk om de zonne-energie. De energie kun je opwekken door gebruik te maken van zonnepanelen. Deze worden op het dak geplaatst en de natuurlijke bron van energie; zon wordt omgezet in energie in de woning waardoor er geen energie meer hoeft te worden geleverd door energiemaatschappijen wat weer niet goed is voor het milieu. Warm water kan je ook op die manier verkrijgen, door namelijk gebruik te maken van een zogeheten zonneboiler. Deze wordt ook opgewarmd door de natuurlijke bron van energie en zorgt voor een heel goed alternatief als je kijkt naar de Cv-ketel die alles op basis van gas voor elkaar krijgt. Wat tegenwoordig ook veel wordt gebruikt is een warmtepomp. Je hoeft dan geen gebruik meer te maken van radiatoren, maar door middel van deze pomp in een kast kan je gemakkelijk de gehele woning verwarmen en voorzien van warm water.