Sfeervolle tuin

Hoe zorg jij dat de tuin bij je woning een hele sfeervolle plek wordt? Het kan soms best lastig zijn om een tuin te ontwerpen. Welke planten kun je goed met elkaar combineren? Is het verstandig om een bepaalde struik in de zon, of juist in de schaduw te zetten? Enzovoorts. In dit artikel bieden we je inspiratie om van je tuin een sfeervolle ruimte te maken, waar je in de zomermaanden volledig tot rust kunt komen. Welke van deze vijf pronkstukken gebruik jij al in je tuinontwerp? 

#1: maak gebruik van een tuinhuis in de tuin 

Een van de pronkstukken die in steeds meer tuinen terugkomt is het tuinhuis. Kies bijvoorbeeld voor een Biohort tuinhuis of een fraai Lugarde tuinhuis. Het zijn luxe ogende tuinhuizen van zeer goede kwaliteit, waardoor je hier jaren plezier van zal hebben. Het voordeel van een tuinhuis is het feit, dat je het hele jaar door van je tuin kunt genieten. 

#2: een veranda tegen je woning plaatsen

Naast een tuinhuis wint ook de veranda aan populariteit. De veranda biedt je beschutting tegen neerslag en de wind, wanneer je de zijkanten van de veranda afsluit. Op deze manier kun je bij een zomers buitje buiten blijven zitten. Daarbij blijf je tot later op de avond van de tuin genieten, daar de veranda de warmte vasthoudt. 

#3: een opblaasbaar zwembad voor de kinderen

Maak van de tuin een plek waar ook je kinderen heerlijk kunnen spelen. Een opblaasbaar zwembad mag hierbij niet ontbreken. In plaats van een opblaasbaar model zou je ook een inbouwzwembad kunnen overwegen, mits je hier de ruimte voor hebt. 

#4: een fraaie vlinderstruik

Een heel simpel, maar fraai pronkstuk voor de tuin is een vlinderstruik. De vlinderstruik zorgt voor leven in de tuin. Naast vlinders zullen ook bijen op de vlinderstruik afkomen in het voorjaar en de zomer. De prachtige paarse, witte of rode bloemen geven je tuin bovendien veel kleur. Een hele dankbare struik die in ieder tuinontwerp terug zou moeten komen! 

#5: houten hottub voor in de tuin

Tot slot kan een houten hottub het overwegen waard zijn. Een luxe toevoeging aan je tuinontwerp, waar je het hele jaar door van geniet. In de zomer biedt de hottub verkoeling, terwijl het je in de wintermaanden lekker warm houdt. Kies voor een houtgestookt model, zodat je deze niet voortdurend aan hoeft laten staan. Iets wat bij een elektrische variant vaak noodzakelijk is om het filtersysteem te laten functioneren.