Nu de zon weer begint te schijnen en het coronavirus voorbij lijkt te zijn gaat iedereen massaal het terras op en lekker uit eten. Dit is natuurlijk heerlijk, maar kost ook weer wat. Je zou natuurlijk ook thuis een prachtig diner in de tuin kunnen organiseren. Klinkt je dit als muziek in de oren en ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden tijdens een diner in de tuin? Lees dan snel verder.

Gasten & thema

Zonder gasten heb je natuurlijk geen idee. Het is goed om van te voren te bedenken wat je wilt bereiken met het diner en vooral met wie je dit wilt delen. Dit kan natuurlijk gewoon met het gezin, maar het is ook heel leuk om wat vrienden uit te nodigen. Daarnaast kan het heel leuk zijn om een thema te geven aan het diner zodat je de aankleding van de tafel, het eten en de kleding daarop kan afstemmen. Tot slot is het ook goed om te bedenken of je het diner ter gelegenheid van iets wilt geven of gewoon voor de gezelligheid, want dit heeft ook wel invloed op het aantal gasten dat je uitnodigt. 

Aan tafel!

Het leuke van een diner is dat iedereen gezellig met z’n alle lekker lang aan tafel zit en gezellig aan het kletsen is. Je zou natuurlijk de eettafel van binnen in het huis buiten kunnen zetten, inclusief de stoelen, maar dat is ook zo’n gedoe. Daarnaast is het niet alleen fijn voor een diner om een tuineetset te hebben, maar ook voor de doordeweekse avonden als het lekker weer is. Het fijne van zo’n set is dat de stoelen bij de tafel passen en dat je dus zo in één keer klaar bent. Het is wel slim om te bedenken met hoeveel mensen je deze set zou willen gebruiken, zodat je daar rekening mee kan houden met de stoelen.

Eten

Bij een diner hoort natuurlijk lekker eten en bij de zomer hoort natuurlijk een barbecues. Veel mensen denken nog steeds bij een bbq aan veel vlees, maar tegenwoordig wordt er steeds creatiever met de bbq omgegaan. Lekker veel groentespiesjes, vega burgers en vis kan allemaal heerlijk klaar gemaakt worden op de bbq. Het is goed om naast de bbq een lichte salade te maken zodat mensen tussen het wachten door ook wat te eten hebben.

Kortom, er zijn genoeg dingen die je kan doen met je tuin om het perfecte diner klaar te zetten, maar geef er vooral je eigen draai aan!