Veranda

Nederland is een klein land, dus als we makkelijk meer woongenot kunnen creëren is dat mooi meegenomen. Met een veranda aan je huis of overkapping in je tuin heb je extra beschut plekje tot je beschikking waar je ook met iets slechter weer heerlijk van kunt genieten. Vaak is het niet echt koud maar ga je door regen of sneeuw toch niet zo snel buiten zitten. Met een veranda ben je beschermd tegen de wind en zit je uit de regen om te genieten van bijvoorbeeld een barbecue met vrienden en familie. Maar welke veranda past bij je huis en bij jouw wensen? Zorg dus dat een veranda past bij de stijl van je huis. Gelukkig is er keuze genoeg! Want een veranda kopen is iets waar je best even voor mag shoppen, het maakt of breekt de look van je huis. Datzelfde geldt eigenlijk voor een carport. Ook dat is meer dan een overdekte parkeerplaats voor je auto, motor, boot of camper. Het moet bij je huis passen, bij je auto en bij de manier waarop je die gebruikt. Daarnaast is de ruimte die je hebt bepalend. Carports van tuinmaximaal.nl zijn er in alle soorten en maten, er is dus altijd een die bij je past. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een veranda of carport koopt.

Klassiek of strak

Veranda’s en carport zijn er verkrijgbaar in verschillende soorten hout met diverse afwerkingen, maar ook aluminium en kunststof is mogelijk. Of een combinatie daarvan natuurlijk. Als je bijvoorbeeld mooie gemetselde buitenmuren hebt is robuust hout met halve gemetselde muurtjes heel mooi. Wanneer je in een strakke bungalow woont met veel glas en rechte lijnen kun je misschien beter een minimalistisch ontwerp van aluminium en kunststof overwegen. Al dan niet met een dak dat elektrisch open en dicht kan.

De veranda van je dromen

Meestal worden veranda’s opgetrokken van vurenhout uit Europa of Scandinavië. De bomen die het hout leveren groeien langzaam waardoor het hout erg compact is en daardoor heel sterk. Het hout kan dan nog extra geïmpregneerd worden zodat het nog langer meegaat. Als je een van nature warme sfeer op je veranda wilt kun je kiezen voor Douglashout. Douglas is een naaldboom en levert zeer duurzaam hout dat onbehandeld tot wel 15 jaar meegaat.

Bescherm je auto met een carport

In de eerste plaats is een carport bedoeld om je auto veilig te parkeren. Hij staat droog en Uv-stralen worden geblokt zodat ze je lak niet beschadigen. Bovendien kun jij droog van je auto naar je huis lopen en andersom. Maar een carport kun je uiteraard ook gebruiken om je motor, caravan of boot in te stallen. En als je een iets ruimer exemplaar neemt is er ook meer dan genoeg ruimte voor fietsen en tuingereedschap.