Tuin in de winter

Ben je benieuwd naar de trends op het gebied van tuin van dit najaar? Ik ga je er het een en ander over vertellen. Dit jaar zijn we weer getrakteerd op een mooie en zonnige zomer. Soms iets te heet, maar als je een gezellige plek buiten kunt creëren, dan is dit juist genieten en ontspannen. Niet veel mensen zitten in de winter buiten, echter is er heel veel mogelijk om jouw tuin winterproof te maken, zodat je ook in de winter van je tuin en gezelschap kunt genieten! Het is ook ideaal om buiten te zitten als je liever geen mensen binnen in huis wil ontvangen, in verband met de anderhalve meter afstand die gehanteerd moet worden.

Wat zijn de tuintrends van de winter 2020?

Allereerst kun je een overkapping overwegen en deze te laten plaatsen in je tuin. De tendens is steeds meer zichtbaar dat het buitenleven wordt verlengd en uitgebreid. Overkappingen zijn heel hip! Een overkapping, die soms ook wel veranda wordt genoemd, kun je zelf maken. Mocht je daar geen zin of tijd voor hebben, of ben je gewoonweg niet zo handig als het op bouwen aankomt, dan kun je natuurlijk altijd nog de hulp inschakelen van vrienden of bedrijven die er gespecialiseerd in zijn. De fundering van je overkapping is heel belangrijk, alsmede de soorten materialen die je uitkiest. Deze dien je zorgvuldig met elkaar af te wegen; het is belangrijk dat je duurzame materialen kiest, zodat je ervan verzekerd bent dat jouw overkapping een leven lang mee kan gaan. Je moet er goed over nadenken waar je de overkapping gaat neerzetten. Je kan ervoor kiezen om beton te gieten als fundering of je slaat palen in de grond. Betongieten is veel beter, want dan heb je een sterkere ondergrond. Bovendien verweert het hout veel minder snel. Vergeet ook geen vergunning bij de gemeente aan te vragen voordat je gaat bouwen. Maak je overkapping gezellig met wat leuke kaarsjes en waxinelichtjes in en zoek mooie en bijpassende kerstverlichting en jouw overkapping steelt de show.

Heerlijk in de jacuzzi

Droom je altijd al van een mini zwembad of jacuzzi bij jou in de achtertuin? Als je een grote tuin hebt, dan is die stap eenvoudiger om te zetten dan wanneer je een minder grote tuin hebt. De jacuzzi zal jou en je vrienden deze winter heerlijk warm houden. Samen met een goed glas wijn, lekker biertje, gezonde snacks en mooie gesprekken beleef jij straks memorabele avonden, en dat allemaal in je tuin!