Mooie plantenbak

Wanneer je de tuin fleurig wilt inrichten, maar tegelijkertijd niet al te veel onderhoudswerkzaamheden wilt hebben, zul je creatieve keuzes moeten maken. Het plaatsen van een houten plantenbak doet in dat geval wonderen. Het hout zorgt meteen voor een natuurlijke uitstraling en de planten die je erin zet maken het geheel natuurlijk helemaal af. Dit is overigens ook een goed idee voor het opfleuren van een (dak)terras of balkon. Met plantenbakken kun je alle kanten op, vooral omdat je ze ook heel gemakkelijk kunt verplaatsen.

Plantenbakken als afscheiding

Je kunt plantenbakken perfect gebruiken voor het creëren van afscheidingen in je tuin. Zet ze bijvoorbeeld aan de rand van je terras of splits een gazon in meerdere delen door er op strategische plekken een paar plantenbakken op te zetten. Op die manier kun je een hele nieuwe indeling van je tuin creëren zonder dat het je veel moeite kost. Zie de plantenbak maar als het meubelstuk van je tuin, zoals de poef of bijzettafel dat is voor je interieur. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat je de hele inrichting ook in een zeer kort tijdsbestek weer volledig kunt veranderen zonder dat het veel moeite kost. Uit de online catalogus van tuinspecialist Intergard blijkt dat de keuzemogelijkheden in plantenbakken enorm groot zijn. Ze zijn er in allerlei afmetingen en natuurlijk ook in verschillende vormen, zodat je echt een heel eigen tuininrichting kunt maken.

De plantenbak als blikvanger

Je kunt de plantenbak natuurlijk ook juist een heel centrale positie in de tuin geven. Kies dan een groot exemplaar en zet er dan bijvoorbeeld een boom in of een mooie bladerplant met enige hoogte. Daar omheen kun je dan wat bloeiende planten zetten, maar geef altijd één gewas nadrukkelijk een erepodium. Daar zullen dan alle ogen op gericht zijn en dat maakt bovendien een mooie, verzorgde indruk.

Meerdere plantenbakken bij elkaar

Een leuk speels effect creëer je door meerdere plantenbakken in een groepje bij elkaar te zetten. Denk maar weer even aan de bijzettafeltjes in de woonkamer, die je als een set bij elkaar plaatst. Of denk aan de kaarsen op de salontafel, waarvan je er bijvoorbeeld drie kiest in verschillende hoogtes en kleuren. Dat kun je dus ook met plantenbakken in je tuin doen. Het beste effect bereik je als je in elke bak een plant van een andere kleur zet.