Vogelhuis tuin

Het ontwerpen van een tuin kan een behoorlijke uitdaging zijn. Waarop moet je letten in het tuinontwerp? Kies je voor houten schuttingen, of ga je bijvoorbeeld voor een natuurlijk ogende schutting met veel groen? Ook een hout beton schutting is populair, daar grondvocht geen kans heeft bij deze modellen. Het maakt dit type schutting tot een hele duurzame optie! Daarbij biedt hout meer privacy dan een metalen rooster waartegen je hedera of een soortgelijke klimplant laat groeien. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je helpen de tuin groen en diervriendelijk te maken. 

Een plekje voor je eigen huisdieren

Bij het ontwerpen van een diervriendelijke tuin is het allereerst belangrijk om een plekje te creëren voor je eigen huisdieren. Een hond of kat vindt het vaak al snel te warm op de tegels van je terras. Het is om deze reden verstandig om de tegels te vervangen voor een gazon. Zelfs een klein gazon kan al een enorm verschil maken! Niet alleen is een gazon prettig voor je huisdier. Ook heb je hier zelf baat bij. Door een gazon te gebruiken in plaats van tegels, is het al snel minder warm in de tuin. 

Hang insectenhotels aan de schutting

Ook wanneer je voor een houten of hout beton schutting kiest, kun je deze diervriendelijk maken. Dit doe je bijvoorbeeld door een aantal insectenhotels en bijvoorbeeld een vogelhuisje aan de schutting op te hangen. Insecten hebben er de ruimte om zich te verstoppen, om tijdelijk voedsel te bewaren in het hotel, enzovoorts. Vogels gebruiken de kastjes om hun nest te bouwen in het voorjaar. Probeer het vogelkastje wat verder van je woning te hangen, zodat de vogels hier in alle rust in kunnen broeden. Het is erg leuk om jonge vogeltjes in het vogelhuisje te hebben in het voorjaar! 

Zorg voor planten die insecten aantrekken

Misschien wel het belangrijkste punt bij het ontwikkelen van een diervriendelijke tuin, is de keuze voor planten die insecten aantrekken. Er zijn verschillende plantensoorten die bekendstaan om het grote aantal insecten, welke de bloemen van de plant gebruiken om jonge larven te voeden. Met name bijen en vlinders komen op deze planten af. Online vind je er lange lijstjes van. Let bij de aanschaf van planten op de plek waar je deze moet poten. Niet alle planten zullen het even goed doen in de schaduw. De bijen vallen mensen niet aan en zijn een gezellige toevoeging aan de tuin.