Bloemen in tuin

Veel mensen vinden het belangrijk om een tuin te hebben. Dit is de plek waar je tot rust kunt komen na een lange werkdag. Even wat frisse lucht en genieten van de natuur. Een sfeervolle tuin maakt het extra fijn om buiten te zijn. Maar hoe creëer jij sfeer in jouw tuin? Wij geven vijf tips hoe jij dit kunt doen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Plaats tuinverlichting

De herfst is al een tijdje begonnen en dat betekent dat het steeds vroeger donker wordt. Ook zal de zon een stuk minder schijnen en zijn er meer donkere dagen. Tuinverlichting zorgt in deze tijd voor extra sfeer. Sfeerverlichting kun je vinden in allerlei vormen en maten. Hang lampjes op of plaats ze in de grond. Door de tuin te verlichten creëer je een gezellige sfeer.

Plaats planten

Planten kunnen niet missen in een tuin. De kleuren en geuren zorgen voor een aangename sfeer. Daarnaast kunnen planten voor een extra rustgevend en ontspannen gevoel zorgen. Plaats verschillende kleuren planten in jouw tuin en creëer op deze manier een levendige en kleurrijke omgeving.

Plaats een vijver

Naast het toevoegen van veel groen aan de tuin, creëer je ook een levendige sfeer door het plaatsen van een vijver. Een vijver met een kleine waterval zorgt bijvoorbeeld voor een levendig maar ook relaxed gevoel. Je kunt zo’n waterval handmatig aan- en uitzetten. Zet de waterval aan wanneer je in de tuin zit en geniet van het rustgevende geluid.

Plaats een blokhut

In de lente en de zomer zul je meer tijd doorbrengen in de tuin dan in de herfst en de winter. Om ook tijdens de koudere dagen meer tijd door te brengen in de tuin, kun je een blokhut plaatsen. Een blokhut kun je gebruiken als extra opslagruimte, maar er zijn ook verschillende blokhutten met een overdekt terras. Met een terras kun je de huiselijke sfeer van je woning doortrekken naar de tuin. Door het plaatsen van een heater kun je ook tijdens de koudere dagen gebruik maken van jouw terras. Kijk voor inspiratie eens op onlinetuinhout.nl.

Voeg accessoires toe

Door accessoires toe te voegen aan je tuin creëer je extra sfeer. Je terras kun je extra sfeervol maken door middel van gekleurde kussens, een mooi tapijt of een lekker kleed voor op je loungeset. Tijdens de koude dagen zorgt een terrashaard voor een gezellige en warme sfeer.