Tuin met hek en schutting

Het kan handig en veilig zijn om jouw terrein, zoals een tuin of werkterrein, te begrenzen met een hek en poort. Je hebt voor een tuin alleen een andere tuinpoort nodig dan voor een werkterrein. In deze blog behandelen we vijf zaken waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een tuinpoort. Hier moet je rekening mee houden:

1. Locatie, locatie, locatie. Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van een tuinpoort is de locatie. Poorten kunnen aan de voor- of achterkant van een woning worden geplaatst. Bedenk waar je jouw poort wilt plaatsen en houd rekening met mogelijke in- en uitvoer van voertuigen en andere objecten. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk meubelen plaatsen in je tuin.

2. Heb je een nieuwe poort nodig? Als jouw bestaande poort in goede staat is en aan jouw behoeften voldoet, is het niet nodig om deze te vervangen. Als jouw poort echter oud of beschadigd is, of als je op zoek bent naar een andere stijl of een ander materiaal, dan is het tijd voor een nieuwe poort.

3. Wat is uw budget? Tuinpoorten zijn er in vele verschillende prijzen, dus het is belangrijk om een budget in gedachten voordat u begint met winkelen. Poorten kunnen variëren van een paar honderd dollar tot enkele duizenden, dus het is belangrijk om te weten hoeveel je bereid bent te besteden. Maak hierbij een balans tussen de grootte van de poort en het hekwerk en het soort materiaal.

4. Welke stijl wil je? Tuinpoorten zijn er in veel verschillende stijlen, van traditioneel tot modern. Denk na over de algemene look van jouw tuin of terrein en kies een poort die deze zal aanvullen. Denk daarnaast ook aan de hoogte van jouw hekwerk en poort. Op welke hoogte zorgt het voor voldoende beschutting en dekking? Ook moet je een model checken op de dichtheid van het materiaal, als dat belangrijk is. Zo weet je zeker dat een terrein niet goed zichtbaar is door het hekwerk.

5. Heb je een installatie nodig? Sommige tuinpoorten worden geleverd met installatie inbegrepen, terwijl andere dat niet doen. Als je niet zeker bent van uw vermogen om een poort te installeren, kan je het beste een professional inhuren. Het installeren van een tuinpoort kan lastig zijn, dus het is het beste om het aan de experts over te laten.