LED paneel

Wanneer je tegenwoordig met een LED lamp in je handen staat bij de bouwmarkt, kun je het je haast niet voorstellen dat in een ver, ver verleden mensen gebruik maakten van een olielamp. Later werd deze vervangen door een lamp op petroleum. De gloeilamp zoals we die nu kennen werd door Thomas Edison uitgevonden in het jaar 1879. Daarnaast waren ook de halogeenlamp en de spaarlamp zeer populair. Hoewel je dit soort lampen tegenwoordig nog steeds kunt kopen, zijn ze met de komst van LED verlichting nu toch echt wel in de minderheid. Het is ook niet zo vreemd dat mensen nu kiezen voor LED lampen. Hieronder drie argumenten om vandaag nog de overstap te maken op LED verlichting.

Ontzettend energiezuinig > meer geld voor andere dingen

De belangrijkste reden waarom de meeste mensen kiezen voor LED is de energiezuinigheid. LED lampen zijn bijzonder energiezuinig. Zeker wanneer je ze vergelijkt met gloeilampen. Gloeilampen produceren in principe meer warmte dan licht. Bij LED lampen is het precies andersom. Ze doen waarvoor ze gemaakt zijn: licht geven. Er gaat maar heel weinig energie verloren aan warmte.

Wanneer we kijken naar de energiezuinigheid van lampen, dan bungelen de gloeilampen ergens onderaan het rijtje. LED lampen steken, zoals verwacht, met kop en schouders boven de rest uit. Wanneer je voor de verlichting van jouw woning minder energie verbruikt, betekent dat uiteraard dat je meer geld overhoudt voor andere dingen. Leuke dingen, zoals shoppen en op vakantie gaan bijvoorbeeld.

Uitzonderlijk duurzaam > eens in de 10 à 20 jaar op de ladder

Heb je last van hoogtevrees? Beginnen je benen te trillen wanneer je op een ladder moet staan? Dan baal je natuurlijk als een stekker wanneer jouw gloeilamp binnen enkele jaren al kapot is. Wil je wat kunnen zien in het donker, dan zul je de lamp toch echt moeten vervangen. En wat betekent dat? Juist, met knikkende knietjes de ladder op. Ons advies: verzamel nog één keer al jouw moed en stap die ladder op. Niet om er weer een nieuwe gloeilamp in te draaien, maar om de kapotte lamp te vervangen door een duurzame LED lamp. LED lampen gaan zo lang mee dat je maar eens in de tien à twintig jaar op de ladder hoeft te staan om ze te vervangen.

Verschillende soorten > voor iedere situatie een geschikte lamp

Uiteraard is LED niet alleen te verkrijgen met een standaard E27 of E14 fitting. Ga maar eens naar ledlichtstunter.nl en je zult zien dat LED lampen in verschillende soorten te koop zijn. Dit betekent dan ook dat er voor iedere situatie wel een geschikte lamp te vinden is. Van zwevende LED panelen voor een modern ogend interieur, tot RGB spotjes voor het creëren van een romantische sfeer. Waar ga jij voor?