Woonkamer kleed en vloer

Ben je van plan om binnenkort de badkamer te verbouwen? Dan is het belangrijk om na te denken over de vloer. In de badkamer is het belangrijk dat de vloer bestand is tegen water. Hierdoor wordt er vaak gekozen voor een standaard tegelvloer, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Ben je benieuwd welke soorten vloeren er zijn voor in de badkamer? Lees dan verder en kom erachter!

Tegels

Een tegelvloer is een vloer die vaak gekozen wordt voor in de badkamer. Tegels zijn makkelijk schoon te maken, wat belangrijk is in een badkamer. Ook zijn tegels bestand tegen water. Een ander voordeel is dat een tegelvloer goed kan in combinatie met vloerverwarming. Doordat tegels vaak koud aanvoelen, is het fijn om de vloerverwarming aan te kunnen zetten. Het nadeel van tegels is dat deze erg hard zijn. Hierdoor kan een flesje parfum makkelijk kapot vallen op tegels.

Gietvloer

Houd je van een strak interieur? Dan is een gietvloer echt wat voor jou. Een gietvloer wordt gemaakt van een laag vloeibare kunststof die op de ondergrond wordt gegoten. Een gietvloer is gemakkelijk schoon te maken en het kan gecombineerd worden met vloerverwarming. Het nadeel is dat niet iedere gietvloer geschikt is voor de badkamer, omdat sommige varianten niet tegen vocht kunnen. Het is dus belangrijk om hier goed naar te informeren bij het kopen van een vloer.

PVC

PVC is een hele goede optie voor in de badkamer, omdat het goed kan tegen water. Ook wordt PVC niet beschadigd door zeepresten die op de vloer terecht kunnen komen. Het voordeel aan PVC is dat het warmer aanvoelt dan tegels, ook zonder vloerverwarming. Hierdoor kun je veel kosten besparen op de energierekening. PVC is verkrijgbaar in een print met hout, maar ook in een betonlook. Hiermee heb je de voordelen van PVC en de industriële look van beton.

Laat je adviseren

Als je een nieuwe vloer wil aanschaffen voor in de badkamer kun je dus kiezen uit verschillende soorten vloeren. Tegels, gietvloeren en PVC zijn een populaire optie voor in de badkamer. Ben je benieuwd welke soorten er nog meer zijn? En wil je inspiratie opdoen voor de toekomstige badkamer? Neem dan een kijkje op de website van Stilefloors. Deze partij heeft een uitgebreid assortiment aan tegels en PVC vloeren voor de badkamer. Wil je informatie over een bepaalde vloer? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden!