vloer

Hoewel een houten vloer meestal jaren blijft liggen zijn die ook aan trends onderhevig. Een tijdje geleden moest alles zo licht mogelijk. Ook vloeren in white wash doken overal op. Dit in combinatie met strakke witte meubelen met chromen buizenframes en glimmende tafels op hele dunne poten van geborsteld staal bepaalden lang de interieurtrend. Inmiddels zijn we in een ander modebeeld terechtgekomen. Donker mag weer. Zelfs lichtere tinten zwart zien we steeds vaker op de vloer. We merken ook op dat meubels robuuster en stoerder zijn geworden. Ruwe materialen zoals onbehandeld leer en hout. Industrieel staal en veel glas. Zwarte muren, zwarte plinten, deuren en kozijnen zijn niet meer weg te denken als je er een beetje bij wil horen. Dit stoere gevoel komt dus ook terug in houten vloeren. Extra brede vloerdelen met noesten en nerven in natuurlijke tinten vormen de basis voor het moderne interieur. Eiken en grenen vloeren zijn eigenlijk nooit weggeweest. Hout ademt en leeft. Het ruikt en kraakt. En het laat zich heel makkelijk combineren met allerlei interieurstijlen. Hieronder nemen we je mee in 3 verfrissende vloertrends van 2021.

1. Puur natuur

Onbehandelde houten vloeren zijn helemaal hot dit jaar. Door het hout te waxen of in te oliën komt het natuurlijke karakter van het hout helemaal tot zijn recht. Het is juist goed als de vloer gebruikerssporen vertoont. Deuken, scheuren en krassen geven het een vintage patina. Als je dat combineert met verweerde industriële interieurelementen zoals lampen, kasten en stoelen ben je helemaal on-trend. Een verweerde, grillige houten vloer die leeft en waarop geleefd wordt is het motto dit jaar. Trek dat natuurlijke gevoel door met grote planten en meubels van riet, hout en leer.

2. Zwoel zwart

Zwart is echt wel een trend waar we gewoon niet omheen kunnen. Zeker bij de eerder beschreven doorleefde houten vloer is een mat zwarte muur helemaal het summum. Zet daar een retro rotan kuipstoel met gehaakte kussen voor en bewonder het bijzondere effect. En als je dan ook nog een enorm gewei van een Eland kunt bemachtigen om aan de muur te hangen ben je helemaal klaar.

3. Visgraat is tijdloos

Op de een of andere manier blijft de visgraat ongelooflijk populair. Kleine visgraat, grote visgraat, visgraat van verschillende soorten hout. Je zit altijd goed met visgraat. Dit jaar is de zogenaamde walvisgraat een nieuwe manier om een houten vloer te leggen. Zeker in een grote ruimte geeft deze enorme visgraat een ruimtelijke gevoel, maar ook in kleinere ruimtes krijg je met walvisgraat dit effect.