Moderne woonkamer

Wanneer je net een nieuwe woning hebt kan het zijn dat er nog veel moet gebeuren. Daarom bespreken we in dit artikel welke dingen je moet doen voor een gestoffeerde woning. Zo hoef je alleen nog meubels aanschaffen en je huisje in te richten!

De Muren

Laten we beginnen met de muren. Allereerst is het belangrijk om te kijken of je blij bent met de look die de muren geven. Zitten er enorm veel gaten in de muur? Dan kan je het beste deze gaten gaan vullen met plamuur, het lichtjes opschuren en eroverheen verven. Maar als je muren eigenlijk allemaal wel wat hands on mentaliteit nodig hebben dan kan je overwegen om je muren te laten stucen. Wanneer je je muren laat stucen zorgt een stucadoor ervoor dat deze glad zijn. Je zal dan geen gaten meer zien, geen oneffenheden en geen bulten die uitsteken. 

Wanneer de muren behandelt zijn is het tijd om een kleur te bepalen. Meeste mensen kiezen voor witte muren en met wit wordt er gevarieerd tussen wit, gebroken wit, eggshell wit etc. Kies een kleur voor de muur die naar jouw wens is. Zo ben je een stap dichterbij het inricht process van je huis.

Raamdecoratie

Een ander belangrijk onderdeel van je huis is je raamdecoratie. Wanneer de muren droog zijn is het tijd om hierover na te denken. Want zonder raamdecoratie is het moeilijker in slaap te vallen als de zon in je gezicht schijnt. Om wat extra’s toe te voegen aan je woning kun je kiezen voor velour gordijnen. Velour is een materiaal dat goed verduisterd en zacht aanvoelt. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken in de slaapkamer. Een andere populaire raamdecoratie is het gebruik van houten jaloezieën. Deze zijn beter te gebruiken in de woonkamer, omdat ze enorm sfeervol kunnen zijn door het hout. Houten jaloezieen van Veneta zijn bijvoorbeeld enorm mooi door de goede kwaliteit en de leuke uitstraling van de banden. Raamdecoratie moet vaak op maat gemaakt worden, bestel daarom op tijd je raamdecoratie!

De vloer

Wanneer de muren klaar zijn en de raamdecoratie is besteld is het tijd om de vloer te leggen. Allereerst leg je de ondervloer. Hiervoor moet je weten welke je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een appartement? Dan zullen er waarschijnlijk regels zijn omtrent de dikte van je ondervloer, zodat je onderburen geen last van je zullen hebben. Met de juiste ondervloer kan je de vloer gaan leggen. Er zijn verschillende soorten vloeren in verschillende kleuren, zwart laminaat, bruin PVC of zelfs geel zeil! Kies de vloer die het beste bij jouw smaak past, zodat je ultiem kan genieten van je appartement!