Vintage stoelen

Vintage stoelen zijn de perfecte items om te combineren met een industriële woonstijl. Door vintage stoelen aan te schaffen creëer je net wat meer ambiance. De vintage woonstijl is de laatste jaren enorm populair geworden voor in de eetkamer, vaak kiezen de mensen dan ook voor de vintage eetkamerstoelen. Ook tussen vintage eetkamerstoelen is nog veel verschil. Ga jij voor een echte eye catcher of ga je toch liever voor wat rustigers?

Wat zijn vintage stoelen?

Vintage is een term die we voornamelijk gebruiken voor meubels met een karakteristiek uiterlijk vanuit een bepaalde periode. Vaak worden alle meubels die voor 1970 gemaakt zijn, of die uitstraling hebben, vintage genoemd. Het gaat dus niet alleen om wanneer de meubels gemaakt zijn, maar vooral om de looks. Want ook meubels die nu gemaakt worden, gaan onder de noemer ‘vintage’ in de verkoop. Een andere term voor vintage is retro.

Vintage stoelen in jouw interieur

Als je je interieur een extra boost wil geven raden we je zeker aan om vintage stoelen aan te schaffen! Je kunt goed spelen met de kleuren van vintage meubels. Stel de kleuren goed af op je eigen interieur en je zult zien dat het prachtig samen blend. Als je veel Scandinavische invloeden terug laat komen in je interieur dan kan een opvallend gekleurde stoel voor een mooi contrast zorgen. Combineer dat met een industriële woonstijl en zorgt zo voor meer warmte in je woning. Het leuke aan vintage meubels is dat je ze vaak met veel verschillende woonstijlen kan combineren.

Vintage eetkamerstoelen

Als je van plan bent om de vintage stijl terug te laten komen in je interieur dan raden we je zeker aan om eens te kijken naar vintage eetkamerstoelen. Je kunt kiezen uit veel verschillende modellen. Het geeft ook een leuk en speels effect als je verschillende vintage stoelen aan één eettafel zet. Naast het uiterlijk is er nog één factor die misschien nog wel belangrijker is, namelijk: het comfort. Er zit een wereld van verschil tussen eetkamerstoelen. Ga jij bijvoorbeeld voor een stoel met of zonder leuning, of hoe diep moet het zitvlak zijn? Kortom, er zijn genoeg modellen te vinden, kom erachter wat bij jou past en shop snel je nieuwe vintage eetkamerstoelen!