Hanglamp

Heb je er wel eens aan gedacht om een leuke hanglamp in je woning op te hangen? Dat kan je bijvoorbeeld doen door middel van het plaatsen van deze lampen boven je eettafel, maar dat kan ook bijvoorbeeld in een slaapkamer, een kastenkamer, een toilet, een badkamer en zelfs de keuken. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van dit soort lampen, omdat het net even wat meer sfeer geeft dan wanneer je een simpel spotje aan het plafond ophangt. Het is een echte blikvanger en trekt je aandacht zodoende dat de ruimte er meer sfeer van krijgt. Hanglampen worden vaak alleen maar boven een eettafel gehangen, omdat mensen denken dat het op die manier hoort, maar niets is minder waar. Je ziet de hanglampen steeds vaker terugkomen in het interieur en er worden steeds meer soorten aan het licht gebracht en iedere woonwinkel hangt er vol mee.

De rages die gaande zijn

Er zijn diverse rages die op de markt zijn en in opkomst zijn met betrekking tot dit type lamp, namelijk de hanglamp. Een van de soorten die je bijvoorbeeld ziet terugkomen is de industriële lamp. Deze omvat vaak een soort kooi om de lamp heen waarbij de lamp zelf nog goed te zien is. Vroeger was dit ondenkbaar en moest een lamp worden voorzien van een lampenkap, maar dat is steeds minder nodig, De lampen van tegenwoordig zijn allemaal meer open, waardoor je daadwerkelijk door een lamp heen kunt kijken en wat extra sfeer geeft. De industriële lampen worden vaak gemaakt van stevig materiaal dat net even een beetje roestig is, wat weer deze stoere look and feel geeft.

Meerdere lampen bij elkaar

Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van meerdere hanglampen bij elkaar. Denk aan een hanglamp die in een vide naar beneden komt. Dan wil je niet 1 klein lampje hebben, maar wordt er juist meer sfeer geboden door meerdere lampen bij elkaar te hangen. Deze lampen worden vaak ook op die manier geleverd, waarin het hoogte verschil van deze kappen al is meegenomen, wat een diepere uitstraling geeft en een mooiere sfeer creëert. De kleuren hiervan zijn verschillend, geheel afhankelijk van je eigen smaak en stijl. Ook gewoon losse lampen worden als hanglampen gebruikt tegenwoordig. Dat betekent dat er een leuk snoer wordt gekozen, zoals bijvoorbeeld een touw, waar dan een leuke lampenbol aan wordt gehangen welke zonder lampenkap worden opgehangen. De snoeren verschillen heel erg van elkaar en zijn naar eigen smaak uit te kiezen.