Kerststraat

Het begint er al aardig op te lijken… Sommige mensen staan te popelen, anderen moeten er nog niet aan denken. Dan hebben we het natuurlijk over kerst. Ben jij je al aan het voorbereiden of heb je nog wat hulp nodig? Met deze handige tips ga jij voorbereid het kerstseizoen in!

Cadeautjes kopen, begin er op tijd mee

Iets waar je niet vroeg genoeg mee kan beginnen is natuurlijk het kopen van cadeautjes. Voor iedereen leuke cadeautjes kopen kan een stressvolle ervaring zijn, als je er niet op tijd mee begint. Zorg dus dat je op tijd weet voor wie je cadeautjes gaat kopen. Dan kun je op tijd vragen om het verlanglijstje en gaan shoppen, online of gezellig in de stad.

Kerstboom

Een van de belangrijkste onderdelen van kerst is natuurlijk de kerstboom. Misschien heb je wel een neppe kerstboom en hoef je hier verder niet over na te denken. Als je een echte kerstboom wilt, dan vergt het iets meer planning. Bedenk eerst wat voor kerstboom je wil. De meest gekochte kerstboom in Nederland is de Nordmann, maar je kan natuurlijk ook gaan voor de traditionele fijnspar. Ben je op zoek naar een bijzondere kerstboom? Dan is de Servische spar of Japanse zilverspar misschien iets voor jou! Vervolgens is het belangrijk te bepalen waar en wanneer je de boom gaat kopen. Houdt hierbij rekening met het vervoer van de kerstboom en de levensduur van de boom. De naalden gaan een keer uitvallen en een kale kerstboom wil natuurlijk niemand. 

Verlichting

Verlichting zorgt voor een sfeer tijdens de kerstdagen. Kerstlichtjes in de boom zijn een must om binnen de kerstsfeer te creëren. Maar er zijn nog veel meer opties. Zo kun je een verlichte ster voor je raam hangen, een krans met lichtjes maken en heb je al wel eens nagedacht over een LED kerstboom in je tuin? Ook buiten kun je hiermee voor een sprankelende kerstsfeer zorgen. Bij Fairybell zijn ze er bijvoorbeeld in alle soorten en maten en is er voor ieder wat wils.

Kerstkaartjes

Sommigen vinden het ouderwets, anderen sturen ze nog vrolijk elk jaar naar heel veel bekenden: kerstkaartjes. Misschien stuur je iedereen liever een appje, maar als je toch kerstkaartjes wil versturen vergt dit ook enige voorbereiding. Zo moet je eerst bedenken naar wie je allemaal een kaartje wil sturen. Belangrijk hierbij is het om de adressen te verkrijgen. Tegenwoordig loopt niet iedereen meer met een adressenboekje in de tas, dus zorg dat je gedurende het jaar al adressen krijgt en ze ergens opslaat waar je het tegen het eind van het jaar weer terug kan vinden. Vervolgens is het tijd om kerstkaartjes te kopen. Bestel ze online of koop ze in de winkel. En misschien wel het meest lastige deel is bepalen wat je op het kaartje gaat zetten. Een simpele boodschap ‘fijne kerstdagen’ is natuurlijk altijd goed, maar je kan ook wat originelers bedenken. Laat je fantasie de vrije loop!