Kerstboom

Het is weer de leukste tijd van het jaar; Kerst! Iedereen is alweer bezig met het optuigen van de kerstboom, het doen van kerstinkopen en het bedenken wat de kersttafel dit jaar gaat brengen. Wordt het weer de kalkoen of gaan we dit jaar toch voor de gevulde zalm? Het is een traditie om ieder jaar weer de kerstboom op te zetten en over de gehele wereld wordt het jaarlijks weer gedaan. De meeste mensen maken er een gezellige dag van en plannen samen een moment in om de kerstboom weer helemaal te gaan versieren en de woning te gaan aankleden met dit spektakel! Maar naast dat het heel leuk is om te doen zitten er vaak ook haken en ogen aan. Het is niet zo gemakkelijk als dat je denkt dat het is en daarom zijn er een aantal handige tips opgesteld om je te helpen met het versieren van een kerstboom waardoor het en mooi en gezellig wordt en daarnaast ook nog leuk blijft om te doen.

Geen naaldverlies binnen in je woning

Voordat je aan de slag gaat met het versieren van de kerstboom, wat natuurlijk het leukste onderdeel van allemaal is, is het van belang dat je nog een aantal zaken en stappen doorloopt om een mooie boom te kunnen neerzetten. Heb je een echte kerstboom gekocht? Dan kan je die beter nog even een nachtje in de schuur laten staan omdat er veel naalden van de boom afkomen. Je hebt natuurlijk liever niet dat je woning helemaal vol ligt met de naalden. Door deze nog even een nachtje in de schuur of in de garage te zetten voorkom je dat dit verlies van de naalden ook nog in het huis plaatsvindt en ben je niet de gehele dag bezig met het opruimen van deze naalden.

Zorg voor de stevigheid van de boom

Zorg er ook voor dat je genoeg en goed je aandacht besteed aan het opzetten van de boom zelf. Maak een goede ondergrond, waardoor de kerstboom ook echt blijft staan en op een stevige manier in de onderkant staat zodat deze niet zal omvallen. Wanneer je een boom hebt met een goede kluit, zorgt dat aan de ene kant voor stevigheid, maar je moet wel goed zorgen dat je dan een mand hebt of een pot waar je deze goed in kunt vastzetten. Juist door de kluit kan deze gemakkelijk omvallen en dat wil je natuurlijk voorkomen.