Gordijnen en raam

Wil je de ramen opnieuw gaan decoreren? Dan zul je flink overspoeld raken door het aanbod wanneer je online op het internet of in de winkel gaat zoeken. Raamdecoratie is allang niet meer gewoon een simpel gordijn: het is vaak een echte blikvanger van de ruimte. En dat niet alleen: het bepaald ook en grote mate de lichtinval en jouw privacy. Hoe je de juiste raamdecoratie uit kiest? Wij geven je enkele tips mee.

1. Welk gedeelte van de woning hoort er bij het raam?

Voordat je uit gaat kiezen welk type raamdecoratie je wilt gaan ophangen, is het verstandig om te checken om welke ruimte het precies gaat. Niet alle ramen in elke ruimte hebben dezelfde behoeftes. Zo kun je in je slaapkamer misschien eerder denken aan verduisterende rolgordijnen en in de keuken of woonkamer aan jaloezieën die je makkelijk naar wens kunt bedienen. Het is dus slim om te checken welke ramen in wat voor type woonruimte je gaat decoreren.

2. Wat zijn de verschillende typen raamdecoratie?

Dan komt de volgende stap: wat voor typen raamdecoratie zijn er eigenlijk? De meest populaire typen raamdecoratie zijn de volgende:

Rolgordijnen: dit zijn gordijnen die zowel licht doorlatend als verduisterend te verkrijgen zijn. Je kunt dit gordijn goed strak ophangen in het kozijn en makkelijk bedienen door aan het koordje te trekken. Ideaal voor in de slaapkamer van volwassenen en kinderen en tot slot zijn ze ook in ontelbare soorten, kleuren en maten te verkrijgen. Voor een moderne en strakke look is een rolgordijn een goede keuze.

Vouwgordijnen: dit is het klassieke zusje van de rolgordijnen. Dit type gordijn bedien je op dezelfde manier, maar het gordijn vouwt zich op in plaats van dat het zich op rolt. Daardoor geeft het een warme uitstraling en past perfect in bijvoorbeeld landelijke interieurs.

Jaloezieën: al jarenlang een grote favoriet in veel woningen. Dit komt omdat je met jaloezieën heel goed zelf kunt bepalen wat de lichtinval wordt en in hoeverre mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Jaloezieën hebben lamellen die je kunt kantelen en zijn daardoor ideaal voor het woon- en leefgedeelte.

Gordijnen: ook gewone gordijnen zijn nog steeds populair in veel woningen. Met een warme uitstraling en zijn tal van mogelijkheden in kleuren en stoffen zit er voor ieder wel wat wils bij. Gordijnen kunnen echt de sfeer maken in jouw slaapkamer, maar ook in de woonkamer.

3. Wat zijn mijn wensen en behoeftes?

Het is belangrijk om te bedenken wat jouw persoonlijke wensen en behoeftes zijn met betrekking tot lichtinval en privacy. Kom je er niet uit? Kijk dan eens bij de raamdecoratie van Topjaloezieën: een groot aanbod voor scherpe prijzen. Wij zijn fan!