Eettafel

Je bent net verhuisd en bent nog druk bezig met het uitpakken van dozen en het nadenken over hoe wat voor stijl je wilt gaan toepassen betreft de inrichting. Al je oude meubels zijn eigenlijk wel aan vervanging toe en bij een nieuw huis hoort toch ook een nieuw stukje meubilair. De tafel in wit hoogglans die je al een geruime tijd had staan in je oude huis is niet meer moeders mooiste en heeft zijn glans verloren. Bovendien was het ook geen hele ideale tafel om met meerdere personen aan te kunnen zitten en was deze net wat aan de krappe kant.

Een nieuwe eettafel is dan ook geen overbodige luxe en je besluit eens op het web wat rond te surfen. Daarbij stuit je vrijwel direct op de prachtige collectie van Tafels van Sfeer.nl

De keuze is reuze en je ziet zoveel moois.. Maar waar moet je nou precies op letten wanneer je een nieuwe eettafel aanschaft behalve een mooie uitstraling? Hieronder geven we je een paar praktische tips die het uitzoeken van een tafel een stukje gemakkelijker maken.

Meten is weten!

Bekijk voordat je helemaal verliefd wordt op een tafel eerst naar de afmetingen. Want als je eenmaal dat perfecte plaatje in je hoofd hebt en je je de tafel al helemaal hebt voorgesteld in je eethoek, is het heel moeilijk om er nog afstand van te doen. Daarom is het verstandig om eerst te kijken hoeveel ruimte je hebt om een eettafel te plaatsen. Meet je eetkamer/eethoek op met een rolmaat en kijk hoeveel ruimte je hebt om de tafel te plaatsen. Houdt hierbij rekening met de afstand tot de muur, want als je een eettafel goed wilt benutten wil je deze natuurlijk niet tegen de muur hoeven schuiven zodat er minder hoeken overblijven om aan te zitten. en wil je op iedere hoek een mogelijkheid creëren om aan te kunnen zitten. Houd ook rekening met voldoende loopruimte rondom de tafel heen, zodat wanneer je bezoek hebt je gewoon nog normaal langs de tafel en bank kunt lopen om je weg te vervolgen naar de keuken.

 Kijk tevens naar de hoogte en naar het onderstel van de tafel. Wanneer je bijvoorbeeld lang bent is het wel zo fijn om een tafel te hebben waar je goed aan kunt zitten, net als dat je je benen gewoon lekker wilt kunnen strekken. Een tafel met een kruispoot is dan minder geschikt, hoe mooi dit misschien ook is.

Materiaal

Wanneer je een gezin hebt en er wordt regelmatig gekleurd aan tafel of geknutseld, is het niet handig om een tafel te nemen die gevoelig is en waar enige voorzichtigheid bij is geboden. Daarom is het goed om te kijken uit welk hout een tafel gesneden is. Letterlijk in dit geval. Want een eettafel moet dan uiteraard wel tegen een stootje kunnen. In dit geval kun je het beste gaan voor een tafel die goed schoon te houden is. Een tafel met een kunststof blad is dan een goede optie, omdat deze gemakkelijk af te nemen is. Tegenwoordig kun je deze ook verkrijgen met een hout- of beton look, waardoor het helemaal niet meer op kunststof lijkt. Kies zeker niet voor een tafel van onbewerkt hout. Deze zijn een stuk moeilijker schoon te krijgen na een knoei partij waardoor je net nieuwe tafel ineens niet meer zo nieuw is.

Vorm

Een eettafel kopen is best een investering. Een investering die je doet voor een langere tijd.

Daarom is het goed om erover na te denken wat voor vorm je wilt nemen. Een ronde tafel is mooi en super trendy, maar kun je niet gemakkelijk verlengen met een extra tafel wanneer je met kerst familie over de vloer krijgt. Maar een rechthoekige tafel kan wellicht net weer wat teveel afstand creëren wanneer je een spelletje doet en de twee mensen die aan het hoofd van de tafel zitten zich helemaal over de tafel moeten buigen om ook te kunnen deelnemen. Ook neemt deze laatste best wat ruimte in beslag die je wellicht niet hebt. Denk goed na over hoe je de tafel wenst te gebruiken en welke vorm het meest praktisch is voor jouw manier van leven. Met deze tips vind je zeker een geschikte eettafel waarmee je nog een lange tijd door kan!