Woonkamer

Het inrichten van een woning is over het algemeen vaak al een hele opgave. De dingen die je koopt dienen wel goed bij elkaar te passen. Dat betreft niet alleen de stijl van de spullen, maar heeft ook te maken met de ruimte waar je deze spullen in gaat zetten. Heb je bijvoorbeeld een grote ruimte tot je beschikking die je moet inrichten, kan het lastig zijn om dit op een goede wijze een invulling te geven. Je wil niet dat het te veel wordt, maar je wilt ook een beetje sfeer creëren. Zeker wanneer je een kleine woonkamer hebt kan het lastig zijn om toch alle cruciale zaken te laten terugkomen en daarbij ook nog eens sfeer te creëren en de ruimte niet te vol te proppen. Gelukkig is ook dit mogelijk en word je aan de hand van een aantal tips geholpen om je woonkamer die geen groot oppervlak heeft ook op een leuke en stijlvolle manier te kunnen inrichten.

De ruimte goed in ogenschouw nemen

De eerste tip die je goed in ogenschouw moet nemen wanneer je een kleine woonkamer gaat inrichten, is dat je moet kijken naar de ruimte die je hebt voordat je aan de slag gaat. Dat betekent dat je de ruimt eerst moet analyseren om op die manier een goed beeld te kunnen krijgen van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Aan de hand van het meten van alle wanden en de oppervlakten, kan je vervolgens weer inkopen gaan doen. Je wilt niet dat je in een meubelzaak een te grote bank besteld bijvoorbeeld welke vervolgens niet past of wanneer deze te klein is wegvalt tegen de muur. De ruimte wil je optimaal gebruiken en daar dien je dus een goed beeld voor te hebben.

Wanden gebruiken

Naast deze tip is het handig om ook gebruik te maken van de wanden. Iedere woonkamer heeft wanden en die kunnen ervoor zorgen dat er sfeer wordt gecreëerd zonder dat dit van de beschikbare ruimte af hoeft te gaan. Denk aan het schilderen van een muur in zijn geheel of voor de helft bijvoorbeeld. Ook kan je de muur behangen met een leuke print of een zachte en / of warme kleur op die manier je woonkamer in laten komen. Een van de belangrijkste tips is dat je nadruk moet leggen op de hoogte van de ruimte door bijvoorbeeld lange voorwerpen te gebruiken. De ruimte lijkt zo minder klein.