Woonkamer met bank en stoel

Tips om je woonkamer een upgrade te geven

Wil je jouw woonkamer een upgrade geven? Misschien ben je je oude interieur zat of ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning, waardoor je jouw woonkamer van een upgrade wilt voorzien. Maar ja, hoe kun je jouw woonkamer het beste een nieuwe en frisse look geven? Wij zochten uit op welke manieren je je woonkamer een upgrade kunt geven en geven je enkele tips hiervoor.

Verf je wanden in een ander kleurtje

Probeer eens buiten de hokjes te denken en verf je wanden eens in een totaal andere kleur. Misschien is er een bepaalde kleur die je al een tijdje mooi vindt, die je lang niet op de wand durfde te schilderen zoals de trendkleur terracotta. Echter kan zo’n kleurtje jouw woonkamer binnen no time een upgrade geven zonder dat je hiervoor veel geld kwijt bent. En wanneer de kleur toch niet bevalt, kun je de wand eenvoudig weer in een andere kleur verven.

Vervang de stoffen van je bank en kussens

Je kunt ervoor kiezen om een goedkoop bankstel te kopen die toch vrij stijlvol ogen om je woonkamer een upgrade te geven, maar je kunt ook de stoffen van je huidige bank en kussens vervangen. Let hierbij goed op de uitstraling die je jouw woonkamer wilt geven en zorg ervoor dat de stoffen voor je bank en kussens goed matchen met de rest van je interieur. Ga voor kwalitatieve materialen die lang meegaan, zodat je straks niet weer de stoffen hoeft te vervangen.

Koop een echte eyecatcher

Je kunt je woonkamer ook een upgrade geven door hier een opvallende eyecatcher in te plaatsen. Een eyecatcher is ook wel een item dat direct de aandacht trekt wanneer je de woonkamer binnenloopt. Het kan iets opvallends zijn zoals een groot schilderij, een standbeeld, een wand in een opvallende kleur of een grote vaas met bloemen.

Voeg mooie planten toe

Planten en bloemen kunnen voor net even wat extra sfeer in de ruimte zorgen en daarmee dus de upgrade waar je naar op zoek bent. Bloemen blijven echter niet lang staan en zijn redelijk prijzig. Je kunt echter ook voor een groot boeket droogbloemen kiezen. Deze blijven wel maanden mooi en je bent ook gewoon in een keer klaar als je een boeket koopt. En wat dacht je van mooie lange decoratietakken in een grote vaas? Dit is momenteel een echte trend.

Wij wensen je veel succes met het upgraden van jouw woonkamer!