Kunst aan de muur

Sinds de opkomst van het internet en de nieuwe standaard van tweeverdieners is de trend van het thuiswerken aan het doorzetten. Het wordt steeds makkelijker om vanuit thuis te werken en zo kun je de kids ook nog in de gaten houden. Om jouw thuiswerkplek aan de woonkamertafel te verbeteren, volgen hier 4 originele ideeën voor jouw woonkamer wanden. Van de mooiste wanddecoratie tot aan het isoleren met Fermacell platen.

Foto- of structuurbehang

Ondanks dat het thuiswerken steeds makkelijker wordt met de digitalisering, kan het een uitdaging zijn om je de hele dag met beiden ogen op je scherm te focussen. Je zult merken dat je gedachten zo nu en dan afdwalen en je dan geregeld naar de wand staart. Om ervoor te zorgen dat je niet tegen een kale muur aankijkt, kun je ervoor kiezen om Fotobehang of structuur op te hangen. Je kunt ervoor kiezen om bij de bouwmarkt een standaard printje te halen, maar je kunt natuurlijk ook jouw favoriete vakantiefoto’s op behang laten zetten!

Schilderijen en posters

Houd jij niet van een permanent uitzicht van het fotobehang? Hang dan verschillende schilderijen en/of posters aan de muur. Je kunt het volledig naar eigen smaak inrichten en als je het beu bent, wissel je de lijsten gewoon weer om. Op deze manier houd jij de muren interessant en afwisselend.

Grote decoratie

Naast schilderijen en posters kun je er natuurlijk ook voor kiezen om nog andere dingen aan je muur te hangen. Uitvergrote voorwerpen lijken op dit moment helemaal trending. Zo kun je denken aan grote klokken, opvallende wandlampen of opvallende 3D-kunstwerken. Het mag soms wat heftig lijken, maar door een wand met één groot voorwerp te versieren, kan dit voor meer rust in de woonkamer zorgen.

Isolatie

Voor veel mensen niet het meest sexy onderwerp, maar zeker een die van belang is voor de ideale woon- en werkomgeving. Isolatie heeft niet alleen een positieve effect heeft op de stook- en airco-kosten, maar het zorgt er ook voor dat jij rustiger in jouw woonkamer kunt zitten, terwijl de kinderen of buren om je heen de boel verbouwen! Daarom is het van belang om de muren goed te isoleren, bijvoorbeeld met Knauf glaswol. Maar voor het beste effect isoleer je ook direct de vloeren en plafonds met Fermacell, zodat jij ongestoord kunt werken en genieten van jouw woonkamer. Ben jij al helemaal up-to-date wat betreft de nieuwste trends? Dan hebben wij nog 1 gratis tip voor jou. Probeer één van de bovenstaande ideeën eens ondersteboven uit. Het zal een verrassend en speels effect hebben op de uitstraling van jouw woonkamer.