Tapijt

Wat tapijt onderscheidt van andere vloeren, is de zachte vorm. Tapijt associëren we daarom ook met een gevoel van knusheid, warmte en brengt sfeer in ieder interieur. Tapijt, in de volksmond ook wel ‘vloerbedekking’ genoemd, is zeker niet uit de tijd. Verdiep je maar eens in het aanbod. Dit beslaat een zeer breed spectrum, waarin ruimte is voor meerdere stijlen.

Wanneer kies je voor tapijt als vloerbedekking?

Je kiest voor tapijt wanneer je naar een warme, knusse en gezellige uitstraling zoekt voorzien van zachtheid en natuurlijkheid zoals bijvoorbeeld in de slaapkamer of kinderkamer. Maar ook voor de woonkamer geven tapijten altijd warmte en comfort. Naast het merkbaar zachte gevoel, hebben tapijten nog andere voordelen die gunstig zijn voor het gevoel van welbehagen. Het is geluiddempend (denk aan een trap), het geeft een zachte akoestiek en het is warm. Tapijt als vloer heeft een hoge isolatie waarde. Het is goed voor je huis en goed voor je gezondheid: Tapijten dragen namelijk bij aan schone binnenlucht, door stof en andere deeltjes op de vloer te binden. Verder heeft het veel variatiemogelijkheden. Het is in allerlei structuren verkrijgbaar, hoogpolig, laagpolig, geknoopt, gevlochten, geweven, superzacht, of grof en robuust. Kortom bijna geen enkele andere vloerbedekking absorbeert zo goed ruimte en draagt bij aan meer rust en ontspanning als tapijt.

De meeste tapijt soorten zijn overigens prima toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Belangrijk is wel dat het tapijt antistatisch is. Dit is herkenbaar aan het antistatisch symbool en vloerverwarming symbool op de productinformatie.

De veelzijdigheid van een rolgordijn

Voor veel ramen passen geen grote lappen stof. Neem bijvoorbeeld de hal, keuken, slaapkamer of een andere kleine ruimte. Hou je van simpel en strak, dan is hiervoor het rolgordijn een hele goede keus voor jou. Rolgordijnen zijn namelijk praktisch, voordelig, sfeervol en enorm veelzijdig. Of je nu op zoek bent naar donkere, verduisterende gordijnen voor in de slaapkamer of je wilt juist iets meer lichtinval hebben en contact met de buitenwereld. Jij bepaalt zelf gemakkelijk de lichtinval en privacy in huis. Speel met het licht en geef jouw woning een sfeervol effect. Een van de grote voordelen van rolgordijnen is dat ze geschikt zijn voor ieder raamtype, van kleine raampjes tot grote draai-kiepramen, makkelijk te bevestigen, te bedienen en schoon te maken.

Naast de stijlvolle uni kleur rolgordijn zijn nog zoveel mogelijkheden extra wat trendy dessins betreft om meer leven in je interieur te brengen.  Zowel lichtdoorlatend als verduisterend met mooie dessins. Stel je wilt een combinatie van een lichtdoorlatend en een verduisterend doek, dan zijn er duo-rolgordijnen (ook wel multishade genoemd). Deze bestaan uit afwisselende horizontale banden met een verschillende mate van transparantie. Evenals de standaard rolgordijn bestaan duo rolgordijnen uit een ruim aanbod kleuren, maatvoeringen en stoffen.

Mogelijkheden genoeg, onze interieuradviseurs helpen je graag verder bij het maken van een persoonlijke keuze en beste koop. Neem voor het maken van een afspraak contact op met een woningrichter bij jouw in de buurt voor het inplannen van een goed adviesgesprek aan huis.