Persoon op de vloer

Een huis dat helemaal bij jou past begint met een persoonlijke vloer. Het bepaalt meer dan alles de sfeer in je huis. Maar wat zijn de trends en wat past het beste bij jouw smaak? Qua materialen is de keuze reuze: hout, kurk, tapijt, zeil, pvc, tegels… Het is natuurlijk ook belangrijk dat een vloer wel bij je inrichting past en geschikt is voor de ruimte waar het in ligt. We laten een aantal vloersystemen de revue passeren.

Gietvloer, strak van plint tot plint

Een gietvloer geeft een egale, duurzame, krasbestendige en naadloze oppervlakte van plint tot plint. Gietvloeren zijn in veel verschillende basiskleuren verkrijgbaar. Ze zijn prachtig om te zien en… verrassend comfortabel! Gietvloeren zijn namelijk helemaal niet steenhard en koud, maar juist warmte-isolerend, geluiddempend en perfect te combineren met vloerverwarming. En ook nog milieuvriendelijk! Want de vloer bestaat voor het grootste deel uit natuurlijke grondstoffen. Daardoor krijgt het een tevens natuurlijke uitstraling. Het is eigenlijk in alle opzichten een elegante en rustgevende oplossing.

De visgraat is terug

Houten vloeren met visgraatpatroon is weer helemaal hot. Terecht, want zo’n vintage motief op de vloer geeft elk interieur direct extra cachet. En het mooiste is: dat kan ook bij jou thuis. Visgraat is er in allerlei soorten, afmetingen en tinten. Wie een beetje handig is kan met het juiste gereedschap de visgraat zelf leggen. Er staan meer dan genoeg instructievideo’s op Youtube.

Kurk is natuurlijk de stilste

Zoek je een vloer van natuurlijk materiaal dat zacht aanvoelt en geluid dempt? Dan is kurk voor jou ideaal. Het is makkelijk schoon te maken en is antistatisch waardoor het geen stof aantrekt. Dankzij de slijtvaste toplaag van duurzame lak is hij bovendien gemakkelijk aan te vegen en te dweilen. Dat maakt een vloer van natuurkurk ook ideaal voor mensen met allergie of astma.

Zuidelijke warmte in tegels

De tegeltrend van dit moment is: Portugees! Met deze kleurrijke, mediterrane en smaakvolle bedrukte vloertegels breng je zuidelijke warmte naar binnen. Door te spelen met de talloze verschillende dessins en tinten creëer je precies de sfeer die jij zoekt. Laat je fantasie de vrije loop!

Verrassend behaaglijk

Nooit meer met je koude voeten op de koude vloer. Geef jij je nieuwe vloer een extra upgrade met vloerverwarming? Vroeger moest je dan rekening houden met centimeters extra hoogte. Tegenwoordig kan vloerverwarming onder vrijwel elke vloer: de moderne systemen zijn flinterdun, verrassend warm en met één schakelaar te bedienen.