Stoffen bank

Om te beginnen zijn er heel veel verschillende soorten stof. De ene stof wordt veel sneller vies dan de andere stof. Ook is van groot belang hoe vies de desbetreffende bank die je moet schoonmaken is. Als de bank erg vies is, dan zal je deze eerst moeten stofzuigen. De eerste mogelijkheid om de bank schoon te maken, is met een stoomapparaat of een stoomstofzuiger.

Eigen ervaring

Vorige week maakte ik een nog een leren bank schoon. In mijn ervaring is het schoonmaken van een leren bank eenvoudiger dan het schoonmaken van een stoffen bank. Een leren bank kun je namelijk makkelijker met een doekje afnemen, terwijl dit absoluut niet werkt bij een stoffen bank.

Bank stomen

Als je bank echter zo vies is dat er vlekken in zitten, dan is de beste optie om je bank schoon te maken door middel van stoom. Je gebruikt hierbij een apparaat om het vuil uit de poriën van de stof te halen. Hierdoor is het mogelijk om alle vlekken te verwijderen en ziet je bank er weer uit alsof ‘ie uit de fabriek komt. Het lijkt alsof je weer een geheel nieuwe bank in je huiskamer hebt. Als je het zelf schoonmaakt bespaar je veel meer geld dan de aanschaf van een nieuwe bank.

Speciale vlekken in de bank

En wist je dat je met gewoon stofzuigen geen vlekken uit de bank krijgt? Hiermee verwijder je alleen oppervlakkig vuil. Mocht je bijvoorbeeld brandvlekken in je stoffen bank hebben, dan doe je er verstandig aan de hulp in te roepen van een expert en een bedrijf in te schakelen die gespecialiseerd is in het herstellen van brandvlekken. Dit geldt overigens voor alle hardnekkige vlekken die je er met een apparaat zelf niet uit krijgt. Aan wat voor soort vlekken kun je denken als je gebruik gaat maken van zo’n stoomapparaat? Denk aan morsvlekken, chocoladevlekken, colavlekken, bloedvlekken, limonadevlekken of zelfs vlekken van bepaalde crèmes. Het hangt zoals eerder benoemd af van de verschillende soorten stof en het soort materiaal waar de bank mee bekleed is. Dit kan verschillend materiaal zijn, zoals stof, velours, wol, gerecycled materiaal of katoen. Deze vergen allemaal hun eigen aanpak van vlekverwijdering. En als het je uiteindelijk niet lukt om zelf de vlekken uit je stoffen bank te halen, dan kun je altijd nog naar de lokale supermarkt gaan en een fles HG kopen.

Bovenstaande maatregelen zijn zeer effectieve manieren om je bank te reinigen! Het verstandigste is natuurlijk dat je je bank regelmatig schoonhoudt en onderhoudt om erger te voorkomen, maar ieder gebruiksvoorwerp wordt vuil.