Net even iets anders: verwelkom de bohemian interieurstijl

Ben jij bekend met de bohemian interieurstijl? Deze stijl heeft te maken met exotische reizen en bijzondere vondsten en is net even anders dan de meeste interieurstijlen. Je kunt bij deze stijl denken aan de typische Ibiza stijl. Ieder item is uniek en heeft een eigen verhaal te vertellen. Als je van reizen houdt en altijd veel souvenirs uit de bezochte landen meeneemt, dan kan deze stijl wel eens goed bij jou passen. Door van ieder land iets bijzonders en kenmerkends mee te nemen, geef je jouw bohemain interieur een sensationele en uitzonderlijke sfeer. Daarnaast kun je voor deze stijl kiezen als je eens iets compleet anders wil.

Style je huis geheel naar eigen wens

Het leuke van deze stijl is dat je jouw interieur geheel naar eigen wens kunt invullen. Waar de andere interieurstijlen nog kenmerkende en typerende aspecten hebben, heeft deze stijl dat minder. Het draait vooral om de aankleding. Er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van riet. Felgekleurde printjes, kralen en franjes mogen niet ontbreken als je kiest voor de bohemian stijl. Een kleed aan de wand is ook echt een hot item bij deze stijl. Eigenlijk heeft deze stijl geen ‘regels’; laat je creativiteit maar de vrije loop. Alles is toegestaan! Misschien twijfel je nog over de soorten kleuren die je het beste kunt gebruiken. Het kleurgebruik kenmerkt zich vooral in neutrale basiskleuren en veel groene accenten. Voeg her en der wat grote of kleine planten toe (ook weer geheel naar eigen wens); daarmee creëer je de gewenste rustgevende bohemian sfeer. Daarnaast bestaan er ook veel accessoires en tropische prints die jou helpen jouw ideale bohemian interieurstijl te realiseren. Voor inspiratie kun je eenvoudig op internet gaan zoeken of je roept de hulp in van deskundigen voor specialistisch advies.

Typische exotische facetten

Natuurlijke materialen staan centraal bij dit type interieur. Het materiaal rotan is daar een uitstekend voorbeeld van. Rotan is een materiaal dat voorkomt uit tropische regenwouden. Van de stengels die geoogst worden, maakt men door bepaalde vlechttechnieken de meest bijzondere creaties, zoals meubelen en manden. Dat is nog eens exotisch te noemen! Door dit soort materialen of gekochte souvenirs uit verschillende landen of continenten toe te voegen, maak je van jouw interieur een stukje buitenland en kun je al gemaakte reizen verwerken in je eigen huis. Ten slotte is textiel ook vaak terug te vinden in deze stijl.

Door deze bohemian interieurstijl (Ibiza stijl) zal jij je voelen alsof je het hele jaar door op vakantie bent, maar dan gewoon in jouw eigen huis!