Creëer meer ruimte met de Scandinavische stijl

Bij de Scandinavische interieurstijl draait het om lichte kleuren, strakke lijnen en vooral natuurlijke materialen. Deze stijl is dé oplossing als je je huis groter wil doen laten lijken. Bij deze stijl geldt: less is more! Het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk overbodige aspecten weglaat, om zo een oase van rust te bewerkstelligen.

Een zo clean mogelijk interieur

Het materiaal hout mag absoluut niet ontbreken in de Scandinavische en is daarmee echt een onmisbaar onderdeel. Dus ben je gek op houten elementen en nog op zoek naar wat inspiratie, neem dan eens een kijkje op internet en je zal er de mooiste interieurs terugvinden. Kenmerkend voor deze stijl zijn ook de strakke lijnen. Die vind je overal weer in terug. Deze strakke en moderne lijnen zorgen ervoor dat het interieur zo ‘clean’ mogelijk over komt. Toch komen verschillende kleuren of soorten stoelen wel eens voor. Deze worden dan vaak gewisseld. Ben je bovendien een opgeruimd type, dan past deze Scandinavische stijl ook helemaal bij je. Er is geen ruimte voor rommel en ook weinig opbergruimte. Alles moet er zo schoon en cleanmogelijk bij staan. Voeg er wat simpele accessoires bij en jouw Scandinavische interieur is af! Qua kleurgebruik komen witte en grijze accenten vaak terug. Wil je het liefste wat meer kleur in je huis brengen, ga dan voor lichte basiskleur en daarnaast een of twee accentkleuren. Dit kunnen bijvoorbeeld pasteltinten zijn, zoals groen, blauw of roze.

De belangrijkste elementen bij het Scandivische interieur

Drie belangrijke pijlers bij het Scandinavische interieur zijn eenvoud, rust, maar ook functionaliteit. De bijpassende meubels dienen bijvoorbeeld comfortabel te zijn en daarnaast minimalistisch. Hierbij kun je denken aan meubels op dunne poten, zodat de woonkamer toch ruimtelijk en groter lijkt dan dat deze in werkelijkheid is. Houd je bovendien van de natuur, dan kun je de natuurlijke elementen helemaal terug laten komen in jouw interieur. Je kunt bijvoorbeeld denken aan veel lichte en witte houten vloeren. Ook kun je denken aan meubels met een houten onderstel. En een wollen schapenvacht op de bank mag ook zeker niet ontbreken; daarmee maak je van jouw huis een echt Scandinavische woonruimte.