Pimp je huis met de industriële stijl

Wil jij een open en grote woonruimte creëren met hoge plafonds, net zoals bij een (oud) fabrieksgebouw? Maak dan kennis me de industriële stijl. Ben je nog zoekende naar een stoere en toch moderne afwerking van je interieur, dan past de industriële stijl echt bij jou. Aan welke woonaccessoires of andere typische kenmerken je kunt denken en verwerken, lees je hieronder.

Soorten materialen en items

Robuuste items en materialen die niet helemaal zijn afgewerkt zijn typische kenmerken die passen bij de industriële interieurstijl. Materialen die vaak gebruik worden en die je snel herkend zijn bijvoorbeeld bakstenen, betonen, metaal en steigerbuizen. Is het je wel eens opgevallen dat deze materialen nog zichtbaar zijn? Net alsof ze niet helemaal zijn afgewerkt. Dit is een typisch kenmerk. Hiermee wordt een ruimtelijke kamer gerealiseerd, inclusief voorzien van een vintage tintje. Past dit onafgewerkte doch strakke en stijlvolle woonstijl bij je, dan kun je je (woon)kamer helemaal afmaken met een aantal opvallende eyecatchers uit te zoeken. Style de kamer af met bijvoorbeeld een stoere fabriekslamp of een mooie leren bank. Een stalen eettafel mag ook zeker niet ontbreken. Ben je benieuwd naar de kleuren die gebruikt worden en vaak terugkomen bij deze stijl? Bij het kiezen van een industrieel interieur wordt haast niet gebruik gemaakt van kleuren. Zwart voert de boventoon, maar ook grijs, beton of bruine bakstenen zijn veel voorkomende kleuren. Mocht je dit toch iets te donker of te kil vinden, dan kun je ervoor kiezen gebruik te maken van de kleuren cognac of legergroen. Denk aan een stijlvolle cognac leren bank of het toevoegen van groene accessoires. En wat dacht je van een hip industrieel vloerkleed? Zo voorzie je je interieur toch van een warme twist.

Populair en eigentijds

Een stalen deur is hét kenmerk van een industriële stijl en tegenwoordig heel populair.

Maar ook zwarte buizen aan het plafond en tegen de muur aan zijn helemaal hip. Denk ook aan typische salontafels die zeer stijlvol in de woonkamer passen, vaak in combinatie van hout en metaal. Door veel industriële elementen te verwerken in je gehele interieur geef je je interieur een look à la een oud fabriekspand, maar dan toch met een moderne twist er doorheen. De eerdergenoemde ruwe en onbewerkte materialen maken je industriële interieur helemaal af. Wat ook zeker niet mag missen zijn steigerbuizen en bakstenen. Al deze materialen en items kun je combineren met stoere houten details. Deze steken dan mooi af bij de rest en voorkomt bovendien dat je interieur kil of te strak aanvoelt.