Maak kennis met de moderne stijl

Een veelvoorkomende, populaire en tevens hedendaagse interieurstijl is de moderne stijl. Je herkent deze stijl duidelijk aan strakke lijnen, rechte vormen en vooral: eenvoud en minimalisme. Vooral niet te veel prullaria, geen overvloed aan spullen maar vooral ruimte en rust creëren, in combinatie met donkere tinten zoals zwart, grijs en bruin. Ook ontbreken luxe materialen niet in een modern interieur. Het belangrijkste is dat alles strak en met een zekere souplesse is afgewerkt. 

Minimale decoratie in combinatie met designerklassiekers

Een modern interieur herken je dus aan de strakke lijnen en een functioneel design. Aan welke meubels kun je denken als je je thuis voelt bij de moderne stijl? Je kunt op zoek gaan naar een strakke hoekbank, een salontafel die rechthoekig is of een tv-meubel die niet staat, maar zweeft. Het is belangrijk dat je de woonruimte vooral niet te vol zet met allerlei spullen. De decoratie dient dus minimaal gehouden te worden. Als je gaat voor een modern interieur, dan mogen designer items niet ontbreken. Hiermee geef je de moderne interieurstijl een luxe uitstraling.

Veelvoorkomende materialen bij een modern interieur

Materialen die vaak voorkomen zijn glas, chroom, RVS, leer en kunststof. Maar ook lak in hoogglans zijn typische elementen die je tegen kunt komen bij een modern interieur. Als je nog op zoek bent naar mooie toevoegingen binnen jouw moderne interieur, dan kun je eens kijken naar donker hout. De combinatie met strakke lijnen van het meubilair en hout geeft veel warmte aan je woonruimte. Een strak interieur kun je ook combineren met een neutraal kleurenpalet en een gekleurde fauteuil. Ter decoratie kun je denken aan gekleurde kunst aan de muur, ook weer omhuld in bijvoorbeeld een strakke zwarte lijst. Een extra toevoeging aan je moderne interieur is bijvoorbeeld een luxe (kunst)leren fauteuil, waardoor je een beetje van de jaren ’70 in huis haalt. De bruine zitting van kunstleer zorgt voor extra comfort en zitgemak, waardoor je er haast niet meer uit kunt komen.